Afla de la specialisti cu ce se ocupa ramura de gastroenterologie

gastroenterologie
gastroenterologie

Numita gastroenterologie, aceasta este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, depistarea, diagnosticare si tratarea bolilor stomacului, esofagului, duodenului, colonului, intestinului subtire, ficatului, vezicii biliare si a pancreasului.
gastroenterologie
Este foarte important ca pacientul sa mearga la un medic specialist in gastroenterologie pentru a putea primi un tratament eficient si care va rezolva simptomele sau problemele pe care acesta le are.

Cele mai comune simptome ce tin de gastroenterologie

In general, simptomele care ar trebui sa va duca cu gandul la o programare la un consult de gastroenterologie sunt lipsite de importanta in randul oamenilor, fapt ce indica o educatie medicala slaba. Cateva feluri de manofestare a simptomatlogiei sunt:

  • Durerile de cap, senzatia de oboseala, unghiile fragile sau chiar caderea parului (pot indica lipsa de fier din organism);
  • Dificultati la inghitire (fie ca este vorba despre alimente, fie ca este vorba despre simpla apa, pot indica un posibil cancer esofagian);
  • Ingrasarea sau slabirea intr-un interval foarte scurt de timp pot indica de asemenea o posibila problema legata de sistemul digestv, lucru care ar trebui sa ne propuna vizita la medicul de gastroenterologie ca fiind o solutie viabila.

Ce trebuie sa stiti inainte sa vorbiti cu un medic din cadrul acestei specialitati?

Desi este perfect normal ca anumite lucruri sa va ingrijoreze, exista anumite aspecte care doar sunt ingrijoratoare in aparenta. Spre exemplu, anumite alimente s-ar putea sa va provoace gaze. Doar in cazul in care acestea au un miros foarte neplacut ar trebui sa fie tratate cu seriozitat.

Multa lume a inceput sa creada ca se confrunta cu alergia la gluten. Din fericire doar 1% din populatie are aceasta alergie. Astfel ca vorbiti cu un medic specialist inainte de a trage concluzii pripite. Doar in urma unui diagnostic specializat se poate stabili un plan de tratament.

Alege clinica medicala Romgermed! De ce? Pentru ca aici intotdeauna se pune accentul pe profesionalism la Clinica Romgermed, iar specialitatea gastroenterologie nu face exceptie de la acest lucru.

Be the first to comment on "Afla de la specialisti cu ce se ocupa ramura de gastroenterologie"

Leave a comment