Care sunt cauzele care trebuie sa te trimita direct la un consult de osteodensitometrie

osteodensitometrie
osteodensitometrie

Informatii de baza

Daca nu stiai pana acum osteodensitometrie este acea ramura a sanatatii care se ocupa cu examinari de natura paraclinica. Trebuie sa stii ca investigatiile sunt unele complexe si foarte delicate deoarece se masoara densitatea osoasa a organismului.

Dupa acesta se stabileste un diagnostic.

Doctorul va va comunica cu ce fel de probleme va confruntati la nivelul osos. Cel mai intalnit diagnostic este acela de osteoporoza. Ce-i drept aceasta boala este una destul de grava si necesita un tratament costisitor dar poate presupune si dureri chinuitoare. Sectia de osteodensitometrie este cea care va va prescrie un tratament corect si un diagnostic perfect.

Evita complicatiile

Daca te intrebi care sunt simptomele principale care ar trebui sa te aduca la un consult de osteodensitometrie printre acestea regasim dureri insuportabile care nu ar trebui sa lasi sa treaca de la sine si rebuie sa mergi la un control.
osteodensitometrie
Cu totii stim ca nu iti doresti sa ai complicatii care implica dureri foarte grave. Iar costurile de dupa diagnosticare vor fi extrem de mari.

Aceasta osteodensitometrie reprezinta una dintre cele mai moderne metode de masurare a densitatii osoase. Ele folosesc raze x; acestea strabat osul indiferent de situatia acestuia. Ele permit estimarea gradului densitatii osoase dar si in ce proportii proprietatile acestora au fost aduse la minim.

De cele mai multe ori zona soldului este aceea care este cea mai. Analizata. Nu trebuie sa trecem cu vederea nici zona coloanei vertebrale lombare sau a intrebat antebratului.

Ce se va intampla dupa diagnosticarea in urma acestei analize de osteodensitometrie

Dupa ce vei efectua aceste analize toate probele vor fi dus la un medic pentru a avea un diagnostic mai corect cele mai frecvente. Precum in randurile de mai sus ce mai frecvente boli sunt osteoporoza sau osteopenia.

Ambele boli presupun o abordare de tip terapeutic diferit. Mai mult decat atat procedura se recomanda in general femeilor. La barbati boala se instaleaza in alt fel. In special la fumatori sau la cei cu boli cronice.

Daca ai observat aceste simptome te rugam sa te prezinti de indata la o clinica specializata Medicala RomGerMed de Osteodensitometrie. Pune sanatatea pe primul loc.

Be the first to comment on "Care sunt cauzele care trebuie sa te trimita direct la un consult de osteodensitometrie"

Leave a comment