Caz fără precedent: Tripleți nou-născuți au fost testați pozitiv cu coronavirusul în Mexic

Tripleți nou-născuți în Mexic au fost testați pozitiv cu coronavirusul într-un caz „fără precedent”, potrivit autorităților locale responsabile de sănătatea publică, experții medicali investigând dacă boala ar fi fost transmisă prin placenta mamei în timpul sarcinii, relatează BBC.

Doi dintre bebeluși, un băiat și o fată, sunt în condiție stabilă într-un spital din statul San Luis Potoisi dar un al doilea băiat este tratat pentru o afecțiune respiratorie.

Un purtător de cuvânt al Comisiei pentru Sănătate a declarat că infecția într-o naștere multiplă nu a mai fost depistată nicăieri la nivel global. Un număr foarte mic de bebeluși nou-născuți au fost depistați cu coronavirusul fiind infectați după naștere, dar oficialii mexicani afirmă că nu cred că la fel s-a întâmplat și în acest caz.

„Ar fi fost imposibil ca ei să fie infectați în momentul nașterii”, a declarat Monica Rangel, secretar de stat în Ministerul Sănătății, însă autoritățile vor testa părinții, afirmând că s-ar putea ca aceștia să fi fost asimptomatici.

Tripleții, născuți prematur în 17 iunie, au fost testați pozitiv cu coronavirusul în ziua nașterii. Depistarea acestuia la nou-născuți este neobișnuită dar nu imposibilă, bebelușii putând contracta virusul după naștere dacă au intrat în contact apropiat cu o persoană deja infectată.

Coronavirusul ar putea fi de asemenea transmis de la mamă la bebeluș în uter, cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Yale raportând primul caz cunoscut de infectare prin intermediul placentei.

Be the first to comment on "Caz fără precedent: Tripleți nou-născuți au fost testați pozitiv cu coronavirusul în Mexic"

Leave a comment