Cea mai buna tomografie computerizata se gaseste la Romgermed!

computer tomograf
computer tomograf

Despre procedura numita tomografie computerizata

Aceasta metoda revolutionara de investigatie numita tomografie computerizata este incadrata in categoria imagististicii medicale de extrema precizie si rapiditate. Aceasta procedura se bazeaza pe radiatiile X pentru a reconstrui imagini din interiorul corpului uman. In functie de tipul de aparat si de software-ul utilizate, se pot obtine si imagini 3D ale diferitelor parti interne ale omului.

tomografie computerizata

Ce trebuie sa faci inainte de a fi examinat?

Primul lucru ce trebuie facut de pacient inainte sa faca o tomografie computerizata va fi sa completeze un formular cu privire la istoricul medical, intolerante, hipersensiblitati, etc. , chestionar completat sub atenta indrumare a unui medic specialist care la final va si interpreta ceea ce a scris individul pentru a stabili daca acesta este eligibil sau nu cu o astfel de invetigatie.

Pe langa acest formular, pacientul mai trebuie sa realizeze un alt set de analize de laborator pana sa ajunga in cabinetul medicului specialist.

De asemenea daca pacientul a mai fost supus unor alte tipuri de investigatii ce presupun radiologia cu bariu, acesta este obligat sa aibe intre cele doua examinari cel putin 2-3 zile diferenta.

In anumite cazuri, pentru a reliefa mai bine zona sau organele de interes, medicul poate administra pacientului substanta de contrast, atat pe cale orala cat si prin injectie intravenoasa, in partea secundara a investigatiei. Introducerea acestei substante in organism se face cu scopul de a face mai precisa diagnosticarea si de reduce incertitudinile provocate in anumite cazuri.

Cat de mult dureaza si cat de sigura este o tomografie computerizata?

O astfel de tomografie computerizata nu poate dura mai mult de 20 de minute, dar nici mai putin de 10 minute. Nu este de trecut cu vederea nici aspectul suportabilitatii, astfel ca o investigatie de acest tip nu este deloc dureroasa.
Orice tomografie computerizata presupune absorbtia de catre pacient la radiatii X. Chiar daca este vorba despre o doza insemnficanta, daca este executata la intervale de timp acceptabile, necesitatea unei astfel de examinare poate fi hotarata doar de catre un medic specialist in domeniu.
Ca majoritatea investigatiilor amanuntite, o tomografie computerizata implica la randul sau mici riscuri. Astfel, apartinand de ramura imagisticii, aceasta analiza presupune expunerea pacientului la o doza de radiatii X. Acesta este de fapt si motivul pentru care numai un medic specialist poate hotara daca este necesar acest risc.
De altfel, aflandu-ne la capitolul pericole, este bine de stiu ca in cazul femeilor insarcinate in minim 3 luni, acest tip de investigatie este interzis. Singura exceptie se face in cazuri extreme, in care viata mamei este pusa in primejdie. Un exemplu concret poate fi un anevrism cerebral.

Be the first to comment on "Cea mai buna tomografie computerizata se gaseste la Romgermed!"

Leave a comment