Cum sa alegi cele mai potrivite becuri LED

becuri led
becuri led

Tehnologia LED a devenit una dintre cele mai cautate in ziua de astazi si din ce in ce mai multe perosane opteaza pentru becuri LED in detrimentul becurilor obisnuite.

Vrei sa faci si tu o schimbare si sa alegi becuri cu tehnologie led? Iata cateva dintre criteriile in functie de care ar trebuie sa alegi aceasta tehnologie noua.

Culoare si luminozitatea

Unul dintre principalele criterii dupa care sa alegi aceste becuri led este culoare si intensitatea luminii. Este de mentionat faptul ca led-urile rosii, respectiv cele verzi au nevoie de un “prieten”albastru astfel incat sa se obtina celebra lumina alba.
becuri led
Actualmente pe piata exista doua tipuri de becuri cu astfel de tehnologie led si anume becuri RGB si cu led alb. Primele (rosu-galben-bleu) reprezinta o alegere mai costisitoare, iar ledul cel alb este in genere un led albastru de foarte mare putere.

Recomadarea specialistilor pe baza alegerilor consumatorilor pana in prezent este sa alegem becuri de acest fel cu lumina alba sau galbena.

Unghiul de luminare ale acestor becuri LED

Un alt criteriu pe care sa va bazati atunci cand alegeti astfel de becuri cu tehnologie LED este unghiul de luminare.

Prin comparatie cu becurile incandescente care lumineaza absolut in toate directiile, aceste becuri sunt mult mai limitate. Desi nu toate becurile au un unghi de luminare multumitor, majoritatea producatorilor incearca sa amplaseze ledurile pe toata suprafata disponibila.

Forma si durata de viata

Un al treilea criteriu adus in discutie este forma acestor becuri led. Ceea ce intalniti cel mai des pe piata sunt becuri de tip led sub forma unor becuri incandescente. De ce se intampla acest lucru?

Pentru ca majoritatea becurilor sunt confectionte sub aceasta forma astfel incat sa fie potrivite pentru corpurile de iluminat, 90% dintre ele fiind fabricate in special pentru becurile incandescente.

Cand vine vorba insa despre durata de viata, specilistii recomada becuri de tip  led cu o durata de minim 10.000 de ore, chiar daca este evident faptul ca aceste becuri de tip led sunt putin mai piperate la pret fata de un bec obisnuit.

La Electric Concept vei gasi becuri led si multe alte produse ce se bazeaza pe tehnologia led de inalta calitate la preturi rezonabile si astfel vei face si economii atunci cand vine vorba de factura la energie electrica. Intra chiar acum pe site-ul lor si alege cele mai potrivite produse pentru tine si casa ta.

Be the first to comment on "Cum sa alegi cele mai potrivite becuri LED"

Leave a comment