Cum se masoara nivelurile de osteodensitometrie?

osteodensitometrie
osteodensitometrie

Ce presupune aceasta specialitate de osteodensitometrie?

Masurarea densitatii minerale osoase prin densitometria osoasa Dexa a specilaitatii osteodensitometrie (o metoda dubla de absorbtie a razelor X) este o metoda de referinta pentru diagnosticul si monitorizarea tratamentului cu osteoporoza. Astazi, osteoporoza este o problema de sanatate publica, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii o considera cea mai grava si raspandita boala in randul femeilor.

Osteodensitometrie este o metoda radiologica de evaluare a densitatii osoase a intregului sistem scheletic sau a zonelor cele mai predispuse la fracturi osteoporotice (gat femural, coloana vertebrala si antebrat). Cu o expunere minima la radiatii, examinarea va dura 5-7 minute, iar riscul de mineralizare osoasa si raspunsul la tratament poate fi calculat in timp.

Ce rol indeplineste?

Sondajul DEXA nu poate doar sa va ajute sanatatea, dar daca sunteti un expert in domeniul sportului, acest sondaj se va dovedi benefic. Prin intermediul acestuia, puteti vedea procentul de masa musculara din corp.
osteodensitometrie
Examinarea DEXA de osteodensitometrie nu este foarte importanta doar in mediul medical, dar este o procedura care poate detecta daca cineva trebuie sa trateze osteoporoza.

Acest proces poate fi realizat foarte rapid si fara durere. Puneti mai intai sanatatea si urmati instructiunile expertilor. Gasiti o echipa de medici profesionisti la clinica medicala Romgermed din Bucuresti. Pe langa aceasta dexa acolo puteti efectua examene medicale pentru oftalmologie, ginecologie, gastroenterologie, endoscopie, computer tomograf si chiar examene pentru medicina muncii.

Cat de necesara este investigatia?

S-a demonstrat ca examenul de osteodensitometrie DEXA este cea mai precisa metoda de masurare a densitatii osoase si foloseste cele mai mici niveluri de radiatii.

Pierderea osoasa poate face parte din procesul natural de imbatranire, dar osteoporoza este o boala periculoasa. De fapt, osteoporoza este adesea denumita „boala silentioasa”, deoarece nu are simptome inainte de aparitia unei fracturi. Pentru a beneficia de consultari cu privire la aceasta specialitate medicala osteodensitometrie  primita la clinici profesionale, puteti vizita: https://clinicaromgermed.ro/osteodensitometrie/

Be the first to comment on "Cum se masoara nivelurile de osteodensitometrie?"

Leave a comment