Daca vrei proiecte longevive alege tabla neagra imediat!

tabla-neagra

Tabla neagra este un material de constructii ce face parte din gama celor metalurgice. Acest material are o serie de calitati importante ce se datoreaza procesului special prin care este obtinut. Datorita acestor calitati, acest material este utilizat intr-o varietate de aplicatii si domenii.
tabla neagra

Cum se produce mai exact un material de acest fel?

Procesul prin care se obtine tabla neagra se numeste “laminare la cald”. Prin procesul de laminare trece materaia prima din care se fabrica tabla.

Care este acest material va intrebati? Ei bine, la baza acestei table sta otelul care este incalzit la niste temperaturi foarte inalte. Pe urma acesta este rulat si presat in repetate randuri prin niste role speciale, pana cand se ating grosimile dorite pentru materialul final.

Cele mai cunoscute caracteristci ale acestui produs sunt flexibilitatea si facptul ca este un material necasant.

De asemenea, pe langa aceste doua caracteristici putem aminti ca aceasta tabla asa numita neagra are un randament si o ductilitate foarte buna. Aceste caracteristici proprii face ca tabla aceasta neagra sa fie un material foarte eficient in foarte multe proiecte.

Ce avantaje are tabla neagra?

Tabla neagra are o serie de avantaje tocmai datorita proprietatilor de care da dovada. Iar majoritatea caracteristicilor prezente la acest material reies tocmai datorita procesului de fabricare la care este supus:

  • O proprietate de baza a acestui material este aceea ca este foarte rezistent; Dar in acelasi timp, dat faptul ca este incalzit la temperaturi foarte mari acesta este cunoscut drept un material foarte flexibil si care nu este casant;
  • Se mai poate aduce in discutie si faptul ca are o ductilitate foarte buna;
  • Culoarea pe care o are joaca si ea un rol important, aceasta facand din acest material un material usor de diferentiat.

Datorita proprietatiilor de care da dovada, tabla neagra se poate intrebuinta cu usurinta intr-o varietate foarte mare de proiecte, precum proiectele de suduri. De asemenea, mai este intalnita si in realizarea cailor ferate, a containerelor sau chiar a nevelor maritime. Dar utilizarea acesteia nu se opreste aici, putand fi integrata si in structurile metalice.

Tabla neagra este cea mai buna solutie pe care sa o utilizeze in cadrul proiectelor mentionate anterior. De fiecare data cand specialistii au nevoie de un material rezistent, flexibil si deloc casant, aceasta este solutia aleasa de specialistii in constructii.

Be the first to comment on "Daca vrei proiecte longevive alege tabla neagra imediat!"

Leave a comment