Declarația de avere a Adinei Vălean, verificată de PE, la 12 noiembrie. Rovana Plumb nu a trecut „testul”

JURI a primit declaraţiile de avere ale candidaţilor francez şi ungar (Thierry Breton şi Olivier Varhelyi) şi aşteaptă până vineri seară documentele de la candidatul român, Adina Vălean.

Intrarea în funcţie a Comisiei Europene conduse de Ursula Von der Leyen, prevăzută la 1 noiembrie 2019, a fost amânată până la 1 decembrie 2019, în urma respingerii de către eurodeputaţi a candidaţilor francez (Sylvie Goulard), ungar (Laszlo Trocsanyi) şi român (Rovana Plumb) propuşi iniţial la funcţia de comisar european.

Ulterior, Franţa a prezentat candidatura fostului ministru al economiei Thierry Breton, în timp ce Ungaria l-a propus pe actualul ambasador pe lângă Uniunea Europeană, Oliver Varhelyi.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis miercuri ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce în aceeaşi zi România a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european.

Rovana Plumb a fost respinsă din cauza declarației de avere

Rovana Plumb, prima propunere a Bucureștiului pentru un post de comisar european, a picat testul declarației avere.

Explicațiile trimise la Bruxelles în legătură cu declarația ei de avere n-au convins pe nimeni. Un eurodeputat german a explicat în exclusivitate pentru Digi24 de ce scrisoarea Rovanei Plumb nu a fost satisfăcătoare. „E necooperantă”, spunea politicianul.

Be the first to comment on "Declarația de avere a Adinei Vălean, verificată de PE, la 12 noiembrie. Rovana Plumb nu a trecut „testul”"

Leave a comment