Emirul Kuweitului, spitalizat în SUA. Întâlnirea cu Trump a fost amânată

Emirul Kuweitului, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, 90 de ani, a fost internat pentru ″examene medicale″⁣ într-un spital din SUA, relatează AFP.

Acest lucru a dus la amânarea unei întâlniri cu preşedintele Donald Trump, a anunţat duminică agenţia de presă oficială Kuna.

În august, ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, care a fost în vizită în Kuweit, a scris pe Twitter că îi doreşte ″recuperare rapidă″⁣ emirului deşi anterior nu fusese dată nicio informaţie despre posibila deteriorare a stării sănătăţii sale.

Agenţia kuweitiană Kuna a relatat atunci că şeicul Sabah şi-a revenit şi că starea sănătăţii sale era bună, fără a oferi alte detalii.

Duminică, agenţia a indicat numai faptul că emirul a fost internat pentru ″examene medicale″⁣ într-un spital din Statele Unite, fără a da detalii.

″Internarea sa a dus la amânarea întrevederii cu Donald Trump la o dată care va fi anunţată ulterior”, a adăugat agenţia. Emirul ajuns în Statele Unite luni, iar întâlnirea cu preşedintele american a fost iniţial programată pentru 12 septembrie.

Casa Albă a confirmat amânarea întâlnirii emirului cu Donald Trump precizând într-un comunicat că ″preşedintele îi doreşte prietenului său (…) o recuperare rapidă şi aşteaptă să-l întâmpine la Washington imediat ce se va simţi mai bine″⁣ .

Ultima apariţie publică a emirului a fost la începutul lunii august, când a luat parte la rugăciunea ce a marcat marea sărbătoare musulmană Eid al-Adha (Sărbătoarea Sacrificiului). Şeicul Sabah i-a succedat fratelui său, şeicul Jaber al-Ahmad Al-Sabah, în ianuarie 2006.

Be the first to comment on "Emirul Kuweitului, spitalizat în SUA. Întâlnirea cu Trump a fost amânată"

Leave a comment