Klaus Iohannis, invitat de Donald Trump la un dejun de lucru la Londra

trump
trump

Președintele Klaus Iohannis participă miercuri la Londra la un dejun de lucru cu președintele american, Donald Trump, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale. Întâlnirea are loc în marja reuniunii NATO care are loc timp de două zile în capitala Marii Britanii.

Trump a decis să invite la acest dejun de lucru liderii țărilor membre NATO care au alocat minimum 2% din PIB pentru Apărare. Este vorba, în afară de România, de Polonia, Grecia, Bulgaria, Marea Britanie, Lituania, Letonia și Estonia.

Marți, Klaus Iohannis participă la Palatul Buckingham la recepția oferită de Regina Elisabeta în onoarea șefilor de stat și de guvern reuniți la Londra pentru Summit-ul NATO. O recepție similară va fi organizată și de Boris Johnson, la reședința sa.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a stabilit, săptămâna trecută, obiectivele României pentru reuniunea NATO.

„Am stabilit obiectivele României pentru acea şedinţă a NATO. (…) Vom sublinia două lucruri. Vom reitera importanţa Mării Negre pentru NATO, Flancul estic şi România. O a doua temă este că România este în continuare hotărâtă să aloce 2% din PIB pentru Apărare. În rest, eu sunt un adept al unei alianţe NATO puternice şi voi reitera importanţa unei abordări care duce la o Alianţă puternică şi unită”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis după şedinţa CSAT.

Evenimentele de marţi de la Londra vor începe printr-un mic dejun de lucru între Trump şi Stoltenberg. Ulterior, preşedintele american se va întâlni cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

În marja summitului este programată o discuţie cu privire la Siria între Macron, Merkel, Boris Johnson şi Recep Erdogan.

Discuţiile oficiale vor începe de-abia miercuri, când este programată o reuniune de trei ore într-un complex de golf de lângă Londra.

(Editor A.D.)

Be the first to comment on "Klaus Iohannis, invitat de Donald Trump la un dejun de lucru la Londra"

Leave a comment