Lapp Group investește în România! Grupul Lapp cumpără CEAM și Fender

Grupul Lapp cumpără CEAM și Fender și preia astfel unul din liderii de piață europeană dintre producătorii de sisteme de transmisie industriale pentru ethernet și magistrale de câmp.

CEAM Cavi Speciali cu cei 110 angajați în Monselice, Italia, este unul din liderii europeni de piață din domeniul producătorilor de cabluri de date industriale pentru ethernet și magistrale de câmp. În afară de aceasta, Lapp preia și S.C. Fender Cables cu cei 20 de angajați ai săi din Cluj-Napoca, România care s-a specializat în domeniul industriei cablurilor pentru sisteme de alarmă și anti-incendiu și care ca și CEAM aparținea corporației COFIMA Holding.
Prin preluarea societății CEAM, Lapp își întărește poziția de lider în domeniul industriei sistemelor de transmisie de date prin cablu’, relatează Andreas Lapp, președintele companiei Lapp Holding. ‘ Prin această preluare societatea Lapp achiziționează atât know-how suplimentar, cât și capacități suplimentare de producție mai ales pe piețele cu o creștere rapidă în domeniul industrial al sistemelor ethernet și magistralelor de câmp.’

Cu CEAM, Lapp Group a preluat o societate familială inovativă și profitabilă. În anul 2015 a realizat o cifră de afaceri de 23 milioane Euro, la care se adaugă 3,5 milioane Euro de la societatea Fender. Între societatea CEAM și societatea Lapp există de foarte mulți ani un parteneriat de colaborare în afaceri.
Prin această preluare consolidăm succesul produselor noastre de marcă UNITRONICŽ și ETHERLINEŽ. Astfel societatea Lapp devine lider în domeniul inovațiilor pentru sistemele de transfer de date prin cablu în mediul industriei de automatizări‘, a declarat domnul Stawowy, Directorul departamentului Tehnică și Inovații a companiei Lapp Holding.

Centru de excelență în Monselice

Societatea Lapp va continua activitatea și va dezvolta ambele unități de producție. Monselice va deveni pentru grupul de companii Lapp centrul de excelență pentru industria tehnologică de transmisii de date cu un departament de cercetare și dezvoltare, precum și cu un centru de încercări. Acolo printre altele dorim să promovăm soluții pentru transmisia rapidă și flexibilă de date versiunea 4.0 pentru industrie.

Despre Lapp Group


Cu sediul central în Stuttgart, Germania, Lapp Group este furnizor lider de soluții integrate și produse recunoscute în domeniul cablurilor și tehnologiei de conectare. Portofoliul Grupului include cabluri standard și foarte flexibile, conectori industriali, soluții personalizate, tehnologie de automatizare și solutii de cablare a roboților industriali pentru fabricile viitorului, precum și accesorii tehnice. Piața principală a Grupului o reprezintă mașinăriile industriale și sectorul energetic.
În prezent, compania numară 3300 de angajați la nivel mondial, 17 unități de producție, 39 de filiale și 100 de parteneri distribuitori.

Lapp Kabel Romania
A1 Business Park
Aleea Camilla 11, Unitatea G2, Dragomiresti-Deal, Ilfov

O companie Lapp Group
www.lappkabel.ro

Persoana de contact:
Victoria Ghigeanu
Tel: 07374778618
Mobil: 0746176765
E-mail: victoria.ghigeanu@lappkabel.ro

Be the first to comment on "Lapp Group investește în România! Grupul Lapp cumpără CEAM și Fender"

Leave a comment