Noi nereguli pe litoral: Inspectorii sanitar-veterinari au amendat zeci de unitaţi alimentare. Un local de tip fast-food şi o fabrică de procesare lapte, ÎNCHISE

Reprezentanţii ANSVSA au realizat activităţi de control pe litoral în cadrul cărora au controlat peste 200 de unităţi alimentare. Aceşti au amendat 74 de dintre unităţile verificate cu peste 350 de mii de lei pentru nereguli de igienă, depozitare şi etichetare.Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 239 de unităţi alimentare.

Controalele au vizat 167 de unităţi de alimentaţie publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unităţi de procesare lapte şi o unitate de produse congelate, potrivit unui comunicat ANSVSA remis luni, MEDIAFAX.

În urma acestor controale s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 37 de unităţi, respectiv 13 restaurante, 6 unităţi tip fast – food, 6 unităţi tip bufet, 1 rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie şi 1 unitate procesare lapte, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei.

Totodată, au fost emise două Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de procesare lapte şi o unitate tip fast-food.

Be the first to comment on "Noi nereguli pe litoral: Inspectorii sanitar-veterinari au amendat zeci de unitaţi alimentare. Un local de tip fast-food şi o fabrică de procesare lapte, ÎNCHISE"

Leave a comment