Răsplata oferită de Regina Elisabeta bărbatului care a salvat-o pe prinţesa Anne de la răpire: „Mi s-a părut extraordinar”

Bărbatul care a împiedicat răpirea prinţesei Anne a Marii Britanii în 1974 a dezvăluit că regina Elisabeta a II-a i-a propus să-i plătească ipoteca la casă în semn de recunoştinţă pentru curajul de care a dat dovadă, relatează joi Press Association.

Fostul boxer la categoria grea Ronnie Russell, în prezent în vârstă de 72 de ani, l-a lovit pe Ian Ball de două ori în zona capului, în timp ce acesta din urmă încerca să o răpească pe prinţesa Anna sub ameninţarea armei în Pall Mall, în martie 1974.

Ronnie Russell, care a ieşit din maşină pentru a interveni în momentul producerii incidentului, a primit Medalia George pentru curaj din partea suveranei Marii Britanii care i-a spus: „Medalia este din partea Reginei, dar vreau să-ţi mulţumesc în calitate de mamă a prinţesei Anne”, scrie Agerpres.

Ronnie Russell, care în prezent locuieşte în Bristol, s-a hotărât să vândă la licitaţie medalia deoarece are probleme grave de sănătate, după ce a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale, şi încearcă să-şi asigure viitorul.

El a dezvăluit însă cum Regina Elisabeta i-a propus să-i plătească casa din Strood, comitatul Kent, în urma incidentului, în care Ian Ball i-a împuşcat pe şoferul prinţesei, garda ei de corp, un poliţist şi un jurnalist care se afla în zonă, în timp ce încerca să o scoată cu forţa pe prinţesa Anne din maşină înainte de intervenţia lui Russell.

Russell a declarat că, înainte de a primi medalia, a fost vizitat de ofiţeri de poliţie.

„S-au uitat în jurul casei şi au spus ‘Oh, este o casă frumoasă’ „, a declarat el pentru Daily Mirror. „M-au întrebat dacă am o ipotecă şi am spus: ‘Da, da, de ce?’ „.

„Ei au spus: ‘Ei bine, vă spunem asta un pic mai devreme, însă regina va plăti ipoteca dumneavoastră, ca un cadou pentru ceea ce aţi făcut”, a declarat Ronnie Russell.

„Mi s-a părut extraordinar. De fapt, eram aproape să reintru în posesia casei la acea vreme. Aşa că am ieşit câştigat din asta”, a mai spus el.

O sursă din palatul regal a declarat pentru The Mirror că darul Reginei ar fi fost plătit din fondurile sale private.

Medalia lui Russell, a căreia valoare este estimată între 15.000 şi 20.000 de lire, va fi scoasă la licitaţie la Dix Noonan Webb la Londra luna viitoare.

Be the first to comment on "Răsplata oferită de Regina Elisabeta bărbatului care a salvat-o pe prinţesa Anne de la răpire: „Mi s-a părut extraordinar”"

Leave a comment