RMN | La Romgermed ai servicii de calitate garantate

rmn
rmn

Ce reprezinta acest RMN?

Examinarea RMN sau examinarea imagistica prin rezonanta magnetica nucleara este o metoda eficienta, iradianta si neinvaziva de diagnostic. Aceasta metoda utilizeaza un camp magnetica si unde de radiofrecventa cu ajutorul carora se pot vizualiza diferite organe si tesuturi ale corpului uman.

Pricipiul de functionare al RMN al imagisticii prin rezonanta magnetica nucleara este urmatorul: asa cum spune si numele, functionarea se bazeaza pe un fenomen fizic care se numeste rezonanta magnetica nucleara.
rmn
Aceasta metoda a fost descoperita de Isidor Rabi, care a fost rasplatit cu Premiul Nobel pentru Fizica in anul 1944. Fenomenul acesta se observa in momentul in care o substanta esta plasata intr-un camp magnetic unde sunt aplicate unde radio.

Ce afectiuni se pot depista in urma acestei investigatii?

Acest aparat de RMN este solutia eficienta pentru pacientii care sufera de:

  • Afectiuni cerebrale (accidente vasculare, tumori);
  • Afectiuni ale coloanei vertebrale (hernii de disc, patologie de cordon medular sau vertebrala;
  • Afectiuni ale sistemului musculo-scheletal (rupturi de menisc sau ligamente, artrita);
  • Afectiuni oncologice (cancer).

Gasiti mai multe detalii despre aceasta procedura aici: https://clinicaromgermed.ro/rezonanta-magnetica-rmn/

Pregatire de dinaintea procedurii de RMN

In general, medicul o sa va solicite sa nu mancati cu 3-6 ore inainte de testarea RMN. In cazul in care nu vi se fac alte recomandari, va puteti urma fara probleme rutina zilnica, iar daca sunteti sub tratament medicamentos, il puteti continua.

Anumite investigatii pot necesita administrarea orala sau injectarea, de catre medicii specialisti, a unei substante de contrast care ajuta la o mai bune vizualizare a organelor.

Inainte de examinarea rezonanta magnetica nucleara trebuie sa va scoateti bijuteriile, ceasul, ochelarii, acele de par, agrafele, in principiu, orice obiect care poate contine metal.

Alegeti cu incredere clinica Romgermed din Bucuresti

In cadrul Clinicii Medicale Romgermed aveti posibilitatea sa va faceti o examinare rezonanta magnetica nucleara. Nu veti simti nicio durere si, mai mult de atat, nici nu dureaza mult aceasta examinare.

Vi se va explica intreaga procedura de catre medicii specialisti pentru ca dumneavoastra sa aveti o experienta cand mai placuta in cadrul clinicii. Veti intalni o echipa profesionista cu o experienta vasta in spate, astfel ca nu trebuie sa va ingrijorati.

Cazuri ca cel al dumneavoastra au mai fost intalnite, asa ca echipa de medicii va sti cum s actioneze cel mai bine.

Be the first to comment on "RMN | La Romgermed ai servicii de calitate garantate"

Leave a comment