Temperaturi ridicate, astăzi, în toată țara. Când se răcește vremea și unde vin ninsorile

Astăzi prindem vreme frumoasă, se mai domolește și vântul, iar temperaturile vor fi cu mult peste valorile normale, de la 7 la 18 grade.

Dobrogea și Bărăganul. Pe aici ne așteaptă o zi însorită și cam la fel de caldă ca cea de ieri. La Mangalia s-au atins chiar 20 de grade. Vântul mai are unele porniri, însă nu sunt anunțate viteze mari.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim soare, vreme bună și temperaturi în creștere. Vântul se menține activ, iar pe la amiază se ating în jur de 13…14 grade. Ieri au fost chiar 17 grade în zonă.

Se mai încălzește și în nordul Moldovei și în Bucovina. Norii apar destul de rar. Vântul mai agită puțin atmosfera, iar maximele ajung pe la 12…13 grade, valori destul de mari pentru o zi de februarie.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș continuă vremea caldă. Temperaturile mai urcă vreo două, trei grade față de ieri. Domină atmosfera însorită și vântul mai are unele porniri. La noapte se adună norii și vor aduce câțiva stropi de ploaie.

În vestul țării ne-așteaptă o zi foarte plăcută, cu soare și temperaturi de aprilie.

Se face mai cald decât ieri și maximele ajung pe la 17…18 grade. Peste noapte apar câțiva nori de ploaie și în zona Crișanei.

În Transilvania este frig dimineață, dar spre amiază temperaturile cresc, iar în vestul provinciei se ating chiar și 14…15 grade. Nu sunt anunțate precipitații.

În Oltenia avem o zi mai plăcută decât ieri și asta pentru că se domolește vântul. Norii apar sporadic, iar temperaturile se mențin peste limitele normale.

Vreme caldă și frumoasă găsim și în ținuturile sudice. Atmosfera se liniștește și aici. În Lunca Dunării se înseninează și maximele ajung pe la 15 grade. Ieri, la Oltenița au fost în jur de 20 de garde.

Vremea în București

 

În București, astăzi prindem soare și atmosfera de început de aprilie. Presiunea atmosferică scade din nou, iar pe la amiază se ating în jur de 15 grade. Și aici a fost foarte cald ieri, s-au atins și 19 grade pe la prânz.

Vremea la munte

 

 

La munte, se încălzește galopant. Ieri, prin stațiuni au fost minus 2…minus 3 grade, însă astăzi se vor atinge chiar și 10…11 grade. Se anunță vreme frumoasă, în ansamblu; vânt mai nervos în zona crestelor, iar la noapte, ceva lapoviță în nordul Orientalilor.

Be the first to comment on "Temperaturi ridicate, astăzi, în toată țara. Când se răcește vremea și unde vin ninsorile"

Leave a comment