TOP 3 motive pentru care trebuie sa fie utilizata vata minerala in constructii

vata minerala
vata minerala

Vata minerala este un material care se introduce la interiorul peretilor din rigips. Acest material are 3 calitati importante, care de fapt sa transforma in 3 motive importante pentru care ar trebui utilizat acest material in interiorul acestora.

Cele 3 motive pentru care trebuie ca vata minerala sa fie utilizata sunt:

  1. Izolare fonica;
  2. Izolare termica;
  3. Rezistenta la foc.

Acest material indeplineste cu brio toate aceste functii. Vata minerala de pe site: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/vata-minerala este un material flexibil, compresibil, ignifug, absoare foarte bine zgomotele.

vata minerala

1. Izolarea fonica pe care o ofera vata minerala

Practic, undele sonore care vin dintr-o anumita camera se pot integra fara probleme in spatiul dintre peretii de rigisp. Astfel, daca spatiul acela este umplu cu vata minerala , zgomotele vor fi atenuate destul de mult.

Pentru izolarea spatiului din interiorul peretilor, aplicarea trebuie sa fie compacta si sa nu existe spatii intre izolatie, stalpi, podea si tavan. De asemenea, flexibilitatea si compresibilitatea pe care le are acest material, fac din acesta cea mai eficienta solutie pentru umplerea spatiilor dintre pereti.

2. Izolarea termica pe care o ofera vata minerala

Izolarea termica eficienta este un aspect pe care oricine trebuie sa il ia in considerare. Cu cat spatiul care va fi umplu cu vata minerala este mai lat, cu atat izolarea termica va fi mai eficienta.

Acest material este cea mai buna solutie pentru asigurarea unui grad de termoizolare ridicat. Astfel, utilizarea sa a inceput sa fie o practica nelipsista la orice constructie noua.

In mod evident, o izolare termica eficienta va contribui din plin la o economie de ordin financiar atat la factura eletrica atat pentru incalzire in timpul iernii, cat si pentru racire in timpul verii.

3. Rezistenta la foc este o alta calitate pe care o ofera acest material

In mod evident, protectia la foc este extrem de importanta pentru persoanele care locuiesc in casa respectiva. Cu cat materialele utilizate in realizarea unei case au o rezistenta ridicata la foc, cu atat cresc sansele ca persoanele dinauntru sa poata parasi casa in timp util in caz de incendiu.

Vata minerala este incombustibila, avand euroclasa A1 de reactie la foc. De asemenea, in cazul unui foc aceasta nu emana deloc substante toxice si isi pastreaza proprietatile de izolare pana la temperaturi de aproximativ 230 de grade Celsius.

In cazul peretilor realizati din rigips, producatorul va oferi o serie de specificicatii cu privire la sistemul respectiv. Acest sistem va contine tipul, grosimea, numarul de straturi ale placarii, tipul de montant, grosimea lui, materialele pentru conectare si fixare si asa mai departe.

Be the first to comment on "TOP 3 motive pentru care trebuie sa fie utilizata vata minerala in constructii"

Leave a comment