15 mai – Ziua Națională a Investițiilor, un proiect pentru România cu implicații asupra a milioane de români

Ludwik Sobolewski, CEO BVB:
—România face primii pași spre o Zi Națională a Investițiilor. E nevoie de un proiect național care să promoveze România în Europa
Lucian Anghel, Președinte BVB

—De Ziua Națională a Investițiilor propunem românilor să ia contact direct cu specialiștii din toate industriile pieței financiare și, în urma acumulării de informații relevante, să facă prima investiție pentru un viitor financiar mai bunBursa de Valori București (BVB) alături de partenerii săi din sectorul financiar susține instituirea Zilei Naționale a Investițiilor în fiecare an pe 15 mai, parte a celui mai ambițios proiect național demarat de o bursă europeană pentru creșterea gradului de educație financiară. BVB susține necesitatea unei viziuni naționale asupra acestui aspect cu impact major în viața fiecărui cetățean.

În acest an, BVB a pregătit o serie de inițiative și evenimente menite să încurajeze investițiile românilor și să contribuie la creșterea nivelului de educație financiară. Pentru a marca Ziua Națională a Investițiilor, Bursa de Valori București propune:
—Petiția online prin care ziua de 15 mai să fie declarată Zi Națională a Investițiilor poate fi semnată pe www.primainvestitie.ro și va susține ulterior o inițiativă legislativă în acest sens. Semnatarii petiției online primesc și un Kit de Investiții, care le oferă un prim set de informații necesare primei investiții.
—Târgul de servicii financiare și educație ‘Banii Tăi Expo’ va avea loc pe 14 și 15 mai și este organizat după un nou format la terasa Promenada Mall, Calea Floreasca 246B, București. Evenimentul va include două zile de seminarii și consultanță gratuită, alături de alte momente de interes pentru publicul larg.
—Expoziția de fotografie ‘Bursa de Valori București și Identitatea Financiară a României’, dedicată împlinirii a 135 de ani de bursă în România, după ce în 1882 a fost înființată bursa de valori. Expoziția va conține imagini și articole de la înființarea bursei în România până în prezent și va fi disponibilă pe parcursul celor două zile 14 și 15 mai în cadrul ‘Banii Tăi Expo’.
—Publicația ‘Prima investiție’ va fi lansată pe 15 mai la ora 10:30 și va include poveștile primelor investiții ale mai multor investitori români.
—Extrase și informări gratuite în zilele de 15 și 16 mai, oferite la sediul Depozitarului Central (Bd. Carol 34-36, București), către cei care doresc să afle dacă dețin acțiuni provenite din Marea Privatizare în Masă, din anii ?90.
—Seminarii gratuite de educație financiară ‘Fluent în Finanțe’ vor avea loc în București pe 15 mai, Cluj — Napoca — 16 mai și Iași — 17 mai, începând cu ora 17:00. Detalii și înregistrări pe www.primainvestitie.ro.
—Premierea câștigătorilor etapei aprilie din concursul ‘Leii BVB’, cu premiul cel mare: un safari de 7 zile ‘acasă la lei’, în Kenya. Concursul ‘Leii BVB’ este dedicat oricărui investitor la Bursa de Valori București, care a realizat cel puțin o tranzacție într-o lună.

‘România face primii pași spre o Zi Națională a Investițiilor. E nevoie de un proiect național care să promoveze România în Europa,’ a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

Bunăstarea unei națiuni depinde covârșitor de modul în care fiecare cetățean își înțelege și își proiectează viitorul financiar. De Ziua Națională a Investițiilor propunem românilor să ia contact direct cu specialiștii din toate industriile pieței financiare și, în urma acumulării de informații relevante, să facă prima investiție pentru un viitor financiar mai bun,’ a declarat Lucian Anghel, președintele BVB.

Mai mult, BVB a lansat un apel de înscriere a proiectelor inovatoare în domeniul educației financiare realizate în special de fundații, asociații sau persoane fizice. Odată acceptate, inițiativele vor fi desfășurate sub egida Zilei Naționale a Investițiilor și vor primi sprijinul Bursei de Valori București și al partenerilor săi.

Ziua Națională a Investițiilor este o inițiativă a Bursei de Valori București, căreia i s-au alăturat partenerii: Grupul Financiar Banca Transilvania, Depozitarul Central, OTP Asset Management Romania, Raiffeisen Bank, Prime Transaction și Tradeville. Parteneri instituționali: ACCA, Avocatnet.ro, Biblioteca Metropolitană București, Camera de Comerț și Industrie a României, CECCAR, CFA Institute, Fundația Dreptul la Educație, Junior Achievement Romania, LSRS. Parteneri media: Radio România Actualități, AGERPRES, Finzoom, Elite Business Women, mediaTrust.

Detalii despre proiect: www.primainvestitie.ro.

Be the first to comment on "15 mai – Ziua Națională a Investițiilor, un proiect pentru România cu implicații asupra a milioane de români"

Leave a comment