2 cele mai utilizate tipuri de vas de WC de pe piata

vas WC
vas WC

Atunci cand iti alegi un vas de WC trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri. In genera, vasele de WC se deosebesc intre ele in functie de sistemul de montaj pe care il au. Chiar daca in urma cu ceva ani exista doar modele clasice, cu picior si montaj pe pardoseala, odata cu dezvoltarea domeniului au aparut mai multe modele, dintre care astazi vorbim de principalele doua.

Vas de WC cu montaj pe podea

Vasul de WC cu montaj pe podea mai este cunoscut si sub numele de vas de WC cu picior. Acesta este cel mai des utilizat model, fiind unul dintre primele aparute pe piata.

Acest model este extrem de utilizat datorita fatpului ca este usor de montan, are un raport calitate-pret foarte bun, se poate cupla cu diverse tipuri de rezervoare si accesorii si este usor de reparat in caz ca se strica ceva.

Dezavantajului acestui model este inaltimea la care se monteaza. Aceasta nu poate sa fie modificata deloc, acest modelul are din constructie o inaltime definita, aspect ca nu este extrem de avantajos pentru persoanele care sufera de anumite probleme ale spatelui.

Odata cu dezvoltarea acestui domeniu, modelul de vas de WC clasic cu montaj pe pardoseala s-a dezvoltat foarte tare, iar pe piata au aparut modele moderne. Acestea au acelasi diametru al vasului, insa sunt mai compacte, elegante si au diferite forme, precum dreptunghiul.

vas de wc

Vas de WC suspendat

Acest model a devenit intr-un timp foarte scurt foarte des utilzat, deoarece are un aspect foarte placut, ocupa un spatiu redus si se curata foarte usor. In timp, acest model de vas de WC a ajuns sa se situeze in topul preferintelor, chiar daca pretul sau este mai ridcat fata de modelul de mai sus, iar montajul este un pic mai dificil si mai complex.

Pricipalele avantaje pe care acest model le are sunt urmtoarele: usurinta cu care se poate curata atat vasul de WC, cat si zona de sub si de langa acesta, faptul ca rezervorul de apa este ascuns in perete si nu este la vedere, adica practic faptul ca are un aspect estetic mult mai placut si elegant.

Dezavantajul acestui model este reprezentat de montaj. Montajul se realizeaza numai cu ajutorul unui specialist. Este important de stiut faptul ca acest model se monteaza doar cu rezervor incastrat in perete, iar din aceasta cauza este important ca montajul unui vas de WC suspendat sa fie realizat de catre un specialist.

vas wc

Be the first to comment on "2 cele mai utilizate tipuri de vas de WC de pe piata"

Leave a comment