98 de proiecte înscrise în concursul Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

Ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un concurs anual de tradiție, organizat de ECOTIC și dedicat inițiativelor de protecție a mediului și conservare a resurselor planetei. 98 de proiecte au fost înscrise în ediția din acest an, cele mai multe din istoria concursului.

Organizat încă din anul 2009, concursul își propune să aducă în fața publicului larg inițiative cât mai diverse de responsabilitate eco-socială din România. Un număr record de proiecte au fost înscrise în acest an pe www.premiilepentrumediucurat.ro, 98 de proiecte venind din întreaga țară, pentru toate cele patru categorii de concurs: Companii, Instituții de învătământ, Instituții publice și ONG-uri.
,,Ne bucurăm să constatăm că proiectele de mediu și CSR devin tot mai numeroase de la an la an. Aceasta demonstrează creșterea preocupărilor românilor pentru asigurarea unui mediu curat și pentru economisirea resurselor’, a declarat Valentin Negoiță, Președintele ECOTIC.
Concursul a fost deschis proiectelor dedicate protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenției risipei acestora, desfășurate începând din octombrie 2015.
ECOTIC felicită pe toți cei care au înscris proiecte în concurs și care dovedesc o noua atitudine proactivă față de mediul înconjurător. Câștigătorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2016 sunt următorii:

Marele Premiu pentru Instituții Publice: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, București
Proiect câștigător: Magazinul caritabil Socialxchange

Marele Premiu pentru ONG: Asociația Semper Musica Filiala Tecuci
Proiect câștigător: Instalarea primelor containere de donații haine din Județul Galați

Marele Premiu pentru Instituții de Invățământ: Scoala Gimnazială Nucet din Dâmbovița
Proiect câștigător: Biodiversitatea înseamnă viață!

Marele Premiu pentru Companii: Studioplot
Proiect câștigător: Tubatect

Premiile au fost decernate în cadrul unui eveniment festiv, ce a avut loc vineri, 9 decembrie 2016, la Hotel Intercontinental, București.

Pentru mai multe detalii, www.premiilepentrumediucurat.ro și www.ecotic.ro.

………………………………..
Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Be the first to comment on "98 de proiecte înscrise în concursul Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat"

Leave a comment