Adina Florea susţine astăzi interviul pentru postul de procuror în secţia de anchetă a magistraţilor

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, va susţine, vineri, interviul la CSM, pentru funcţia de procuror pe un post de execuţie în cadrul Secţiei de anchetare a magistraţilor. Vor mai susţine interviuri alţi şapte procurori pentru posturi de execuţie sau de conducere.

Candidaţii vor susţine interviul, în faţa comisiei, vineri, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii. Printre ei se numără şi Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DNA. Florea a primit aviz negativ din partea procurorilor CSM privind postul de conducere din Direcţie.

Procurorul Adina Florea a declarat, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus candidatura pentru postul de procuror din cadrul Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, însă va opta pentru funcţia de şef al DNA, dacă în final i se va valida această numire.

„Voi candida pentru funcţia de procuror de execuţie, nu pentru procuror-şef (al Secţiei de anchetare a magistraţilor, n.r) m-am înscris, ci pentru procuror de execuţie. Eu sunt procuror de execuţie. Ce fac acum la Constanţa, dacă voi fi admisă la Bucureşti, voi face la Bucureşti. E acelaşi lucru. Nu se schimbă cu nimic statutul meu profesional, sunt procuror. Procuror pot fi la Constanţa, pot fi la Bucuresti, pot fi la Braşov, pot fi la Cluj, nu e niciun fel de problemă. Astăzi pot fi la Constanţa, dacă mi se acceptă candidatura ca urmare a acestui interviu, va urma o activitate de procuror de execuţie la Bucureşti în cadrul acestei secţii. În măsura în care mi se va accepta candidatura la DNA, îmi voi continua activitatea la DNA, nu pot să mi-o continui şi colo şi colo, n-am cum, nu se poate. Este o funcţie de execuţie aceasta, iar candidatura pentru DNA este pentru o funcţie de conducere, nu are nicio legătură una cu alta. Sunt total diferite”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Florea.

Lista procurorilor care vor susţine vineri interviul sunt:

Ioan Viorel Cerbu – candidează pentru funcţia de procuror şef şi este programat la ora 10:00

Codruţa Simona Chindea – candidează pentru funcţia de procuror şi este programat pentru ora 10:30

Adina Florea – candidează pentru funcţia de procuror şi este programată la ora 11:00

Sorin Eugen Iaşinovschi – candidează pentru funcţia de procuror şi este programat la ora 11:30

Elena Iordache – candidează pentru funcţia de procuror-şef şi este programată la ora 12:00

Iuliana Magdalena Olteanu – candidează pentru funcţiile de procuror şi procuror-şef şi este programată la ora 12:30

Florina Piloş – candidează pentru funcţiile de procuror şi procuror-şef şi este programată la ora 13.15

Florena Esther Sterschi – candidează pentru funcţia de procuror-şef şi este programată la ora 14:00

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, despre numirea Adinei Florea la şefia DNA, că nu va permite ca România să facă paşi înapoi împotriva luptei anticorupţie şi a cerut o verificare privind legalitatea propunerii, având în vedere avizul negativ de la CSM.

„România nu poate face paşi înapoi împtriva corupţiei şi nu voi accepta asa ceva. Pentru asta DNA are nevoie în fruntea sa o persoana independentă. Nu e posibil să facem paşi înapoi, unde România înregistrase paşi pozitivi. Avem un aviz negativ de la CSM care conţine lucruri care trebuie să ne dea de gândit. Până atunci am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Dar nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas în spate în lupta împotriva corupţiei”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles întrebat despre numirea la şefia DNA a Adinei Florea.

Declaraţiile vin şi după ce Secţia pentru Procurori a CSM a motivat avizul negativ dat în cazul Adinei Florea la şefia DNA, precizând că aceasta nu ştie diferenţa dintre principiul independenţei procurorului şi cel al subordonării ierarhice şi că are o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă.

Be the first to comment on "Adina Florea susţine astăzi interviul pentru postul de procuror în secţia de anchetă a magistraţilor"

Leave a comment