Asociația Om pe Munte și ACEST Trubadur au organizat Festivalul Trubaduri pe Munte

În perioada 4-6 august 2017, Om pe Munte și ACEST Trubadur au organizat Festivalul Trubaduri pe Munte, un week-end întreg dedicat copiilor.
Festivaluri pentru adulți sunt nenumărate, ca atare, colegul și bunul nostru prieten, pe numele său de scenă Piticu Piti, a venit cu propunerea de a face un festival doar pentru copii. Festivalul s-a desfășurat la Cabana Diham, munții Bucegi.

În după amiaza zilei de 4 august, copiii talentați și curajoși încep să-și facă apariția alături de părinți. Festivalul a avut și o sesiune de salubrizare a traseului montan Cabana Diham-Pichetul Roșu-Cabana Poiana Izvoarelor-Cabana Diham. Cu această ocazie, copiii au fost informați de ce este bine ca deșeurile să nu ajungă în natură. Erau puțin contrariați că există atâta gunoi în munți, pentru că ei au fost învățați acasă că nu trebuie să arunce nimic pe jos, dar și entuziasmați că-și pot aduce contribuția pentru o natură sănătoasă.

Am revenit la cabana Diham după cinci ore cu aproximativ 20 de saci de gunoi, fiecare a câte 120 litri, care au fost preluați de către Salvamont Predeal.

După-amiaza a continuat cu pregătirea unui ceaun cu tocană, în timp ce micuții participanți intrau în febra înscrierii la concurs și a repetițiilor.
Când mâncarea a fost gata, s-a servit cina iar ceaunul s-a golit cât ai zice…tocană. După masa de seară, a început concursul. Acesta nu a avut probe impuse, ci fiecare participant a făcut ce știa mai bine. Copiii au cântat la voce, voce și chitara, au spus glume și ne-au impresionat cu scheme mult exersate cu kendama.

Prestațiile copiilor au fost punctate de părinți (bine că a fost așa pentru că noi le-am fi dat tuturor punctaj maxim, așa de tare ne-au plăcut toți), iar în jurul orei 22:00 concursul s-a încheiat și seara a continuat până târziu cu cântece de munte interpretate de profesorul de chitară Piticu Piti și Rareș Năstase, pe numele său de scenă, Tupi.

În dimineața zilei de 6 august, înainte ca toți participanții să își îndrepte pașii spre casă, eforturile copiilor au fost răsplătite cu produse oferite de sponsorii festivalului:
—muzicamagazin.ro
—DECATHLON ROMÂNIA
—Irisia Bijuterii personalizate
—Handmade by Cotzo

Asociațiile Om pe Munte și ACEST Trubadur transmit mulțumiri tuturor participanților, în special copiilor, dar și părinților care le-au dat o educație atât de frumoasă în ceea ce privește iubirea pentru natură.

Mulțumim și sponsorilor care au fost deosebit de generoși.

Partener media: AGERPRES

Să ne vedem cu bine la ediția a II-a a festivalului. Până atunci, numai bine!

Asociația Om pe Munte

Be the first to comment on "Asociația Om pe Munte și ACEST Trubadur au organizat Festivalul Trubaduri pe Munte"

Leave a comment