ASOCIAȚIA SUPORT MASTOCITOZĂ ROMÂNIA – COPIII CU MASTOCITOZĂ SE VACCINEAZĂ CONFORM SCHEMEI OBLIGATORII

Asociația Suport Mastocitoza România a întreprins eforturi mari pentru a reglementa situația vaccinării copiilor în mastocitoză.

Demersul a fost unul profesionist, stiintific, iar astăzi Institutul Național de Sănătate Publică a decis că mastocitoza NU este cauza de nevaccinare și acest lucru este deja inclus în lege!

Prin acest răspuns oficial care va deveni linie directoare în ceea ce privește vaccinarea copiilor în mastocitoză, România se raliază practicilor internaționale în domeniu care susțin vaccinarea în mastocitoză
.
Modalitatea de a obține rezultatul de azi a fost complexă și a necesitat un efort conjugat, pe mai multe fronturi. Astfel, baza o consitutie scrisoarea internațională de recomandare din partea  Universității de medicină  Charite—Berlin, scrisoarea medicală care are la bază  studiul observațional realizat în multiple centre de mastocitoză, pe o perioada de 5 ani de catre urmatorii: Marcus Maurer, Luis Escribano, Almudena Matito, Frank Siebenhaar, I Zanoni, M Castells., precum și  informațiile primite de la The Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) https://www.cdc.gov/vaccines/hcp/acip-recs/general-recs/contraindications.html .

Pentru copiii nevaccinați încă, în vederea includerii lor în școli și grădinițe, Ministerul Sănătății a prevăzut etape de recuperare a schemei obligatorii de îndeplinirea cărora ține exclusiv accesul copilului în unitățile de învățământ.

Pentru părinții care refuză această schemă de recuperare a vaccinării, există posibilitatea adresării către Comisia de Mastocitoză care va da verdictul final în ceea ce privește vaccinarea, singura cauză de excludere fiind evoluția bolii către neoplazie cu imunodepresie.

Dacă și răspunsul Comisiei de Mastocitoză orientează către vaccinare, refuzul părintelui atrage după sine penalizarea financiară și măsurile coercitive prevăzute de lege.

Detalii puteti solicita la
https://www.facebook.com/Asociatia-Suport-Mastocitoza-Romania-273614646311536/?fref=ts

Nicoleta Vaia 0724364344
www.mastocitoza.com

Be the first to comment on "ASOCIAȚIA SUPORT MASTOCITOZĂ ROMÂNIA – COPIII CU MASTOCITOZĂ SE VACCINEAZĂ CONFORM SCHEMEI OBLIGATORII"

Leave a comment