Asociația Suport Mastocitoză România

Asociația Suport Mastocitoză România semnalează cu bucurie prezența domnului conferențiar universitar dr Horia Bumbea la cea de a 58-a întâlnire anuală a Societății Americane de Hematologie — ASH Annual Meeting & American Society of Hematology, la San Diego, în perioada 3-6 dec 2016.

Reuniunea este considerată drept cea mai importantă întâlnire a specialistilor în hematologia malignă și benignă din întreaga lume.
Lucrările s-au desfășurat sub coordonarea domnului profesor universitar dr. Anthony R Green, președintele EHA—Asociația Europeană de Hematologie.

Au fost abordate teme importante precum tratamente inovatoare în leucemiile acute, talasemii, rolul eritroidelor în vindecarea unor anumite tipuri de anemii, modificarea genomului în cazul bolilor hematologice maligne, incidența bolilor hematologice genetice în lume.

Domnul conferențiar universitar dr. Horia Bumbea a avut discuții fructoase cu hematologii americani precum si cu membrii ai Societății Internaționale de Mastocitoză (TMS), cu privire la modalitățile terapeutice în mastocitoză, soluții menite să optimizeze calitatea vieții bolnavului de mastocitoză, precum și referitor la experiența interacționării și tratării acestor bolnavi..

TMS și Asociația Suport Mastocitoză România colaborează de câteva luni, împartășind nu numai experiențele comune privind viața cu mastocitoză, ci și logo-ul Masty — dalmațianul, dar abordarea individuală și susținerea bolnavului în funcție de necesitățile sale.

Be the first to comment on "Asociația Suport Mastocitoză România"

Leave a comment