Autoritățile române se pregătesc pentru un număr și mai mare de ucraineni care vor trece granița în țara noastră

Autoritățile române se pregătesc pentru un număr și mai mare de ucraineni care vor trece granița în țara noastră, în special prin vama Isaccea.

Dincolo de frontieră, refugiații ar aștepta în număr mare să treacă Dunărea, cu bacul. Premierul Nicolae Ciucă spune că pot fi trimise și alte ambarcațiuni, de la Galați, dacă fluxul de migranți crește.

Premierul a fost aseară în vama Isaccea, din Tulcea, însoțit de ministrul de Interne, Lucian Bode, și de șeful Departamentului pentru Situații de Urgenta, Raed Arafat. Acolo a aflat de la refugiații abia sosiți la noi în tara că mulți alți semeni de-ai lor așteaptă la vamă să treacă în România.

Sleite de puteri, mame și bunici, însoțite de copii, au un singur gând odată ce trec granita.

În prezent, pe la Isaccea intră zilnic aproximativ 3 mii de persoane. Dacă numărul refugiaților va crește, polițiștii de frontieră și vameșii spun că ar putea procesa și de trei ori mai multe cereri.

Nicolae Ciucă, premier: „Cu un singur bac este limpede că nu putem să asigurăm o fluență mai mare și am aflat, de la ministerul Transporturilor, că există rezervă la Galați și pot fi puse la dispoziție mai multe bacuri prin care să se asigure un ritm mai mare de trecere.

La Isaccea, premierul a cunoscut un voluntar venit tocmai din Statele Unite: un fost militar, care a luptat în Irak.

Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, la vămile din România au venit, pentru a da o mână de ajutor în gestionarea crizei, și voluntari din Elveția, Spania sau Marea Britanie.

Be the first to comment on "Autoritățile române se pregătesc pentru un număr și mai mare de ucraineni care vor trece granița în țara noastră"

Leave a comment