„Baku Shopping Festival” a debutat în capitala Azerbaidjanului

Ministerul Culturii și Turismului, precum și alte structuri relevante sunt implicate în organizarea ‘Baku Shopping Festival’, care se va desfășura până pe data de 10 mai.

Scopul organizării unui festival comercial este de a crește fluxul de turiști din străinătate și de a dezvolta turismul local.

Acest festival servește, de asemenea, la optimizarea sistemului fiscal. Îmbunătățirea administrării fiscale prin aplicarea sistemului de rambursare a TVA pentru bunurile ce nu sunt destinate producției sau comercializarii, și care au fost achiziționate de către persoane fizice în timpul festivalului comercial din Azerbaidjan, servește la dezvoltarea unui sistem pentru contribuabili. În timpul desfasurarii festivalului, sistemul ‘Tax Free’ va fi aplicat pentru prima dată pentru cetățenii Azerbaidjanului.

Astfel, fiecare cetățean străin sau azerbaidjan, care va face cumpărături în valoare de 100 AZN (1 AZN=0,54 Eurocenți) sau mai mult, va putea beneficia de sistemul de scutire de taxe.

Site-ul festivalului www.bakushopfest.com este disponibil în limbile azerbaidjană, engleză, rusă și arabă.

Pe perioada desfășurării festivalului, se vor organiza zilnic evenimente de divertisment în mall-uri, în Piata fantanilor si in Parcul National de pe faleza Mării Caspice. Vor avea loc proiecții de film, iar DJ-ii și animatorii vor modera concerte, flash-moburi, parade ale mascotelor, spectacole de dans și acrobații. În timpul festivalului vor fi amenajate chioșcuri informative pe străzile centrale ale capitalei, în hoteluri și centre comerciale. De asemenea, va fi funcțional un call-center în mai multe limbi. Magazinele participante la acest festival vor avea însemnul ‘Tax Free’.

Embassy of the Republic of Azerbaijan
in Romania

Grigore Gafencu 10, Sector 1,
014132, Bucharest, Romania
Tel: +40 21-233.24.66 (84)
Fax: +40 21-233.24.65

Be the first to comment on "„Baku Shopping Festival” a debutat în capitala Azerbaidjanului"

Leave a comment