Be an Innovator 2017 – Concurs de proiecte digitale pentru studenți creativi

Studenții care au idei de proiecte digitale inovatoare se pot înscrie până pe 31 martie la competiția cu premii în valoare totală de 12.000 Euro ‘Be an Innovator’ a companiei de consultanță în afaceri BearingPoint


Compania de consultanță în management și tehnologie BearingPoint invită studenții să participe la competiția de idei și start-up-uri ‘Be an Innovator’. Se caută idei inovatoare de proiecte care să se potrivească cu motoul ‘Go Digital’. Premiile sunt în valoare totală de 12.000 Euro. În plus, echipa câștigătoare va fi ajutată de experții BearingPoint timp de un an să își implementeze proiectul. Studenții de la universitățile și școlile de afaceri din Germania, Austria, Elveția și România își pot înregistra ideile de proiecte durabile și de viitor la adresa www.bearingpoint.com/beaninnovator și pot trimite aplicația până pe 31 martie la innovator@bearingpoint.com


După primirea tuturor proiectelor, BearingPoint le va analiza și va stabili echipele de finaliști care urmează să își prezinte ideile la data de 5 mai 2017 în fața juriului ales de BearingPoint. Câștigătorii vor fi anunțați în cadru festiv, cu această ocazie fiind înmânate și premiile. În plus, evenimentul oferă tinerilor dezvoltatori o ocazie bună de a face schimb de idei cu alte start-up-uri, precum și cu partenerii și instructorii BearingPoint. Pentru a-și pregăti prezentarea finală, echipele de finaliști pot apela la sesiunile de instruire și la celelalte instrumente de sprijin oferite de firma de consultanță.


Schimb de idei la nivel internațional


Prin intermediul acestei competiții, compania de consultanță își reiterează angajamentul de a ajuta tinerii talentați și creativi să își finanțeze proiectele mai ample din mediul digital. Compania este interesată mai ales de parteneriate pe termen lung. Competiția stimulează schimbul de idei în Germania, Austria, Elveția și România, oferind posibilitatea de a le implementa în proiecte concrete.


‘Ultimele competiții au arătat cât de mare este potențialul de inovare și creativitate al studenților. Prin integrarea României deschidem noi orizonturi care constituie, în opinia mea, o îmbogățire pentru toți participanții. Prin concentrarea asupra digitalizării ne apropiem de problemele centrale ale societății, dar și ale economiei. Studenții dobândesc astfel o conexiune directă cu provocările cu care se confruntă clienții noștri, astfel încât mă bucur foarte mult că vom avea ocazia să identificăm soluțiile împreună’, a declarat Kiumars Hamidian, directorul Regiunii GCR (Germania, Republica Cehă și România) a BearingPoint și președintele juriului ‘Be an Innovator’.


Numărul mare de proiecte depuse anul trecut dovedește că interesul pentru competiție este mare. În 2016, concursul a fost câștigat de echipa germană ‘EyeScan’ de la Universitatea din Mannheim. Studenții au dezvoltat o aplicație care recunoaște mișcarea ochilor cu ajutorul camerei frontale a telefonului, făcând posibilă navigarea în meniul telefonului prin intermediul tiparelor de mișcare identificate. Anton Wachner și Barish Istipiler din echipa ‘EyeScan’ se află, încă de la victoria obținută în luna mai a anului trecut, în faza de instruire, având astfel posibilitatea de a continua dezvoltarea aplicației și a o aduce pe piață sub forma unui start-up.


Mai multe informații despre competiție pot fi găsite la adresa www.bearingpoint.com/beaninnovator.


BearingPoint, una dintre marile companii europene de consultanță în management și tehnologie, a anunțat o cifră de afaceri de 622 de milioane de euro în 2016, cu 10% mai mult decât în anul precedent, atingând un nou record. Firma a raportat și o creștere de 13% a cifrei de afaceri nete comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, accentuând dezvoltarea rapidă a afacerii.


În 2016, in Romania, BearingPoint a avut o creștere de aproximativ 60% a cifrei de afaceri realizată și a numărului de angajați. Entitatea locală a înregistrat o contribuție semnificativă la succesul BearingPoint. BearingPoint are 3 birouri în România: București, Sibiu și Timișoara.


Despre BearingPoint
Consultanții BearingPoint știu că lumea afacerilor este în permanentă schimbare și structura complexă a acesteia necesită soluții inteligente și adaptabile. Clienții noștri, indiferent dacă operează în domenii comerciale sau financiare, obțin rezultate reale atunci când colaborează cu noi. Îmbinăm abilitățile profesionale, operaționale și tehnologice cu activele brevetate și alte valori, pentru a crea soluții personalizate pentru provocările cu care se confruntă fiecare client în parte. Această abordare adaptabilă reprezintă esența culturii noastre și a dus la crearea de relații de durată cu multe dintre companiile și organizațiile importante din întreaga lume. Rețeaua noastră globală de consultanță formată din peste 10.000 de specialiști deservește clienți din peste 75 de țări cărora le garantăm rezultate palpabile și succes de durată.


Pentru informații suplimentare, vă rugăm accesați

Homepage: www.bearingpoint.com
LinkedIn: www.linkedin.com/company/bearingpoint


Contact presă
Anamaria Banu-Diaconu
Marketing & Communications
Tel. +40725809817
Mailto: ana.banu-diaconu@bearingpoint.com

Be the first to comment on "Be an Innovator 2017 – Concurs de proiecte digitale pentru studenți creativi"

Leave a comment