Bogdan Puscaș, Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, participă la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment dedicat concurenței, în data de 28 februarie 2017

Bogdan Puscaș, Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, participă la conferința PRIA Competition organizată în parteneriat cu Consiliul Concurenței — cel mai important eveniment dedicat concurenței — în data de 28 Februarie 2017, începând cu ora 9,30, la hotel Hotel Sheraton, sala Platinum.

De asemenea, la eveniment participă și Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței.

Concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența și inovația și se reduc prețurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri și servicii în termenii cei mai favorabili.

În acest context, PRIA Conferences și Consiliul Concurenței vă invită, ca la fiecare început de an, să participați la primul eveniment complex și complet dedicat concurenței din fiecare an.

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor in sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizițiilor, a concurenței neloiale.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejați de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar si persoanele fizice.

În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz ale celor mai importante investigații de concurență ale acestui an.

Participă la conferința PRIA Competition să analizăm împreună noutățile legislative în domeniul concurenței, dar și să aflăm de când vor intra acestea în vigoare. Întâlnește cei mai importanți reprezentanți ai Consiliului Concurenței și ai altor autorități ale statului, reprezentanți ai Camerelor de Comerț și ambasadelor, reprezentanți din domeniul energetic, retail, telecom, piața media, sectorul de construcții și real estate, de IT&C, sectorul financiar bancar, piața farmaceutică, transport și logistică, turism, precum și ai mass-mediei.

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Concurența — mecanism vital pentru buna funcționare a economiei noastre; Noutăți legislative în ceea ce privește concurența. Ce s-a modificat în decursul lui 2016 și ce modificări se preconizează pentru 2017?; Concurența în sectoarele esențiale ale economiei românești: bancar, asigurări, retail, energie, telecom, farma, auto, mediu etc.; Ajutoarele de stat — cum pot fi acordate acestea? Care este rolul Consiliului Concurenței?; Directiva europeană prin care consumatorii români ar putea fi despăgubiți mai repede, și care trebuie transpusă de statele membre până la finele lui 2016; Companii de stat— ce reglementări are Consiliul Concurenței în acest sens?; Concurența și achizițiile publice; Recomandări de bună practică; Directiva UE privind acțiunile în daună; Rolul consultanților pentru creșterea culturii concurențiale în mediul de afaceri; Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale ambasadelor și camerelor de comerț?

Conferințele PRIAevents aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass — mediei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Competition și modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe http://priaevents.ro/pria-competition-2017/.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.

Be the first to comment on "Bogdan Puscaș, Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, participă la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment dedicat concurenței, în data de 28 februarie 2017"

Leave a comment