Bugetul pe 2019: Bani mai mulţi la servicii, dar mai puţini la DNA şi DIICOT/ Sumele pentru culte scad, dar finanţăm în continuare schitul de pe Muntele Athos

Bugetele Serviciului Român de Informaţii, al Serviciului de Informaţii Externe, al Serviciului de Protocol şi Pază şi al Servicului de Telecomunicaţii speciale au creşteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% şi 69% faţă de anul trecut, în timp ce sumele alocate DNA şi DIICOT scad.

Fondurile alocate Direcţiei Naţionale Anticorupţie scad de la 185 de milioane de lei la 174 de milioane de lei, iar bugetul DIICOT se reduce de la 183, 89 milioane lei la 159,211 milioane lei.

Bugetul total al Ministerului Public este de 1,285 miliarde lei, în creştere cu 3,1% faţă de anul trecut.

Sumele pentru culte scad, dar finanţăm în continuare schitul de pe Muntele Athos

Sumele acordate în buget pentru susţinerea cultelor scad, conform proiectului publicat de Ministerul Finanţelor, de la 213,2 milioane lei la 141 milioane lei, dar sprijinul financiar pentru salarizarea personalului de cult creşte, iar finanţarea schitului românesc de pe Muntele Athos se menţine.

Sprijinul financiar pentru salarizarea personalului de cult creşte de la 591,3 milioane lei la 660,8 milioane lei, iar contribuţiile la salarizarea personalului neclerical cresc de la 4,7 milioane lei anul trecut la 7,5 milioane lei în 2019.

Pentru finanţarea schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos suma rămâne aproximativ aceeaşi, de 1,16 milioane lei.

Contribuţia statului pentru sprijinirea aşezămintelor religioase româneşti din afara graniţelor cresc uşor, de la 16,6 milioane la 17 milioane lei.

Sumele sunt acordate prin Secretariatul de Stat pentru Culte, aflat în Subordinea Secretariatului General al Guvernului.

Veniturile din dividendele vărsate la buget de companiile cu capital majoritar de stat sunt în acest an, conform proiectului de buget, de 6,830 miliarde lei, sub cele 7,118 miliarde lei realizate anul trecut.

În anii următori veniturile din dividende sunt estimate astfel: 5,633 miliarde lei în 2020, 5,915 miliarde lei în 2021 şi 6,211 miliarde lei în 2022.

Proiectul prevede repartizarea a minimum 90% din profitul net realizat sub formă de vărsăminte la bugetul de stat sau local, în cazul regiilor autonome, sau dividende, în cazul societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor cu capital integral sau majoritar de stat.

Be the first to comment on "Bugetul pe 2019: Bani mai mulţi la servicii, dar mai puţini la DNA şi DIICOT/ Sumele pentru culte scad, dar finanţăm în continuare schitul de pe Muntele Athos"

Leave a comment