Călin Popescu Tăriceanu a anunţat instanţa că nu vrea să fie audiat. Judecătorii au stabilit un nou termen

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, instanţa supremă, prin intermediul avocaţilor, că nu doreşte să dea declaraţii pentru că nu are nimic de adăugat, dar este la dispoziţia magistraţilor pentru lămuriri. Judecătorii au stabilit un nou termen pe 25 martie. Avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că preşedintele Senatului nu doreşte să dea declaraţii pentru că nu mai are nimic de adăugat, dar că este la dispoziţia instanţei pentru orice fel de precizări. Judecătorii i-au spus apărătorului că Tăriceanu poate participa la următorul termen al procesului din 25 martie sau poate depune înscrisuri care să ateste că nu mai doreşte să fie audiat.

Pe de altă parte, procurorul a cerut reaudierea unor martori, printre care Victor Ponta, Dan Andronic şi Dan Motreanu, solicitare la care avocatul s-a opus.

Apărătorul a cerut în schimb să fie trimise adrese la DNA Braşov pentru a se comunica dacă procurorii au respectat legea referitor la interceptarea lui Călin Popescu Tăriceanu în baza mandatelor pe siguranţă naţională.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare pe aceste solicitări.

Un nou termen a fost stabilit pentru data de 25 martie, la ora 13.00.

Pe 22 mai 2018, instanţa supremă a decis să îl achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care acesta a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.

Be the first to comment on "Călin Popescu Tăriceanu a anunţat instanţa că nu vrea să fie audiat. Judecătorii au stabilit un nou termen"

Leave a comment