Călin Popescu Tăriceanu, despre sesizarea premierului Viorica Dăncilă la CCR: A decis ceea ce trebuia

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că premierul Viorica Dăncilă a decis ”ceea ce trebuia” când a sesizat CCR cu privire la faptul că şeful statului nu a semnat decretele de numire în funcţie a miniştrilor propuşi la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că un termen rezonabil pentru PSD poate însemna şi două sau trei luni, având în vedere decizia amânării votului în plenul Senatului cu privire la solicitarea DNA în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Cum m-am aşteptat ca această chestiune să apară în discuţie, m-am documentat un pic cum acţionează pesediştii. Aflăm de exemplu că la Senat s-a depus o solicitare pentru o persoană, preşedintele Senatului într-o anume chestiune. Am aşteptat un vot, într-un termen rezonabil. Ce constant? Că Parlamentul, controlat e majoritatea PSD, a amânat votul până în sesiunea din februarie. Putem să ne inspirăm de aici şi să considerăm că un termen rezonabil poate pentru PSD poate însemna şi două, trei luni de zile”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri la Palatul Cotroceni.

Totodată, şeful statului a afirmat că nu va lua o decizie cu privire la remanierea guvernamentală, respectiv revocarea şi numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, şi va aştepta hotărârea CCR în cazul sesizării unui conflict între Guvern şi Preşedinţie de către premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că a sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona „blocajul” pe care l-a creat preşedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

„Singura situaţie incertă în acest moment este creată de domnul Iohannis prin blocajul numirilor în două domenii importante, la Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării. Cred că jocul politic trebuie să înceteze îna ceastă perioadă. Ne dorim să avem o Preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) de succes, iar acest lucru se poate face doar oferind legitimitate tuturor miniştrilor din Cabinet. De aceea astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocat creat de domnul preşedinte. Nu mi-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar intereseul României este mai presus de o ambiţie, de interesul politic sau de o campanie electorală”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Be the first to comment on "Călin Popescu Tăriceanu, despre sesizarea premierului Viorica Dăncilă la CCR: A decis ceea ce trebuia"

Leave a comment