Campania ECOTIC ‘Stația de Reciclare’ ia startul și în Sectorul 1 din București

Stația de Reciclare este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare ia startul și în sectorul 1 din București cu sprijinul Primăriei Sectorului 1, în perioada 5-8 octombrie 2017.
În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale — una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.

După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, precum și prin Câmpia Turzii, Stația de Reciclare va ajunge, în perioada 5-8 octombrie 2017, și în Sectorul 1 al capitalei. Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare din Parcul Bazilescu (5-6 octombrie) și din fața Primăriei Sectorului 1 (7-8 octombrie) minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant.

Programul de funcționare este zilnic, între orele 10:00 — 18:00.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.


Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanță promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

Be the first to comment on "Campania ECOTIC ‘Stația de Reciclare’ ia startul și în Sectorul 1 din București"

Leave a comment