Cand ti-ai facut un control de osteodensitometrie?

osteodensitometrie
osteodensitometrie

Conform statisticilor, multe persoane cu varstele de peste 55 de ani ajung sa sufere de osteoporoza, in special femeile. Astfel ca este nevoie de o metoda prin care aceasta poate fi detectata din timp. Una dintre aceste metode ar fii o investigatie de osteodensitometrie.

osteodensitometrie

Prin intermediul unui control de osteodensitometrie doctorii isi pot da seama daca esti cumva in pericol de a suferi de osteoporoza. In acest mod iti pot oferi un plan de tratament adecvat. Este o procedura ce nu implica durere.

Trebuie doar sa acorzi cateva momente pentru sanatatea ta.

Care este importanta unei investigatii de osteodensitometrie?

Investigatia de osteodensitometrie este importanta deoarece osteoporoza reprezinta o boala care fara simptome. Atunci cand osteoporoza nu este tratata din timp aceasta poate sa produca probleme foarte mari de sanatate.

O data cu varsta de 35 de ani, si femeile si barbatii incep sa piarda din masa osoasa. Acest lucru este perfect normal. Cu toate acestea, este indicat ca acest proces sa fie incetinit pe cat mai mult posibil. Prin intermediul unei investigatii de osteodensitometrie boala poate fi detectata din timp de catre medicul specialist. El va va oferi cel mai bun plan de tratament.

Apelati doar la ajutorul unor specialisti competenti precum cei ai Clinicii Medicale Romgermed..

Cum se pot evita problemele de osteoporoza printr-un control de osteodensitometrie?

Pentru a depsita din timp osteoporoza este nevoie sa se foloseasca osteodensitometria. In acest mod medicul poate sa depisteze densitatea osoasa a pacientului. In acest mod medicul poate sa ofere pacientilor un plan de tratament.

Acest test se poate repeta de mai multe ori, pentru ca medicul sa vada daca situatia este sub control. Totusi este important sa stiti anumite lucruri inainte de a realiza aceasta investigatie.

Este interzis sa luati comprimate pe baza de calciu cu 24 de ore inainte de examinare. Acestea pot sa afecteze foarte mult rezultatele investigatiei.

In timpul investigatiei se folosesc razele X, dar nu trebuie sa va ingrijorati, caci medicii specialisti stiu intotdeauna sa foloseasca exact cantitatea de raze X necesara pentru fiecare pacient.

Investigatia dexa se poate realiza la Clinica Medicala Romgermed de catre orice persoana care este preocupata de tratarea din timp a osteoporozei

Cu toate acestea, investigatia dexa poate fi folosita si de acele persoane care activeaza in domeniul sportului si vor sa afle daca au un procent de masa musculara adecvat. Indiferent de motivul pentru care iti doresti sa realizezi investigatia dexa, Clinica Romgermed este aici pentru tine cu cea mai bine pregatita echipa medicala.

Acestia te vor trata intotdeauna cu profesionalism. Sanatatea trebuie sa vina intotdeauna pe primul loc inainte de orice, iar echipa Romgermed stie cel mai bine asta.

Be the first to comment on "Cand ti-ai facut un control de osteodensitometrie?"

Leave a comment