Cat de important este antigelul?

Exista ideea preconceputa cum ca antigelul este necesar doar pe timp de iarna, si chiar se ajunge ca vara, soferii sa completeze cu apa, in loc de antigel, in speranta ca este suficient. Lucru total gresit. Antigelul are un rol foarte important, si nu degeaba, masinile care aveau un nivel scazut sau inexistent au ajuns sa fie tractate de tractari auto Bucuresti pana la service cu defectiuni la motor din cauza lipsei de antigel.  
tractari auto
Acest lichid face parte din categoria consumabilelor, dar are o durata de viata mai mare, pastrandu-se in vas cativa ani. Antigelul are un rol foarte important: protejeaza motorul impotriva inghetului, dar il si raceste pe timp de vara, impiedicand supaincalzirea. Astfel, el isi dovedeste utilitatea atat vara, cat si iarna.  Antigelul creeaza un circuit inchis intre propulsor si radiator. De la propulsor preia caldura, urmand ca la radiator sa o cedeze.

Aveti grija la antigel pentru a nu ajunge sa apelati firmele de tractari auto

De asemenea, antigelul are proprietati anticorozive. El impiedica depunerea de calcar sau alte substante corozive, lucru pe care apa nu il poate face. Din contra, daca se va folosi apa in loc de antigel, se va favoriza depunerea de formatiuni calcaroase.
Pe piata, antigelul se vinde sub forma concentrata.
In momentul in care se intoduce in sistemul masinii, el trebuie sa fie diluat cu apa distilata in functie de specificatiile de pe ambalaj.  Antigelul este disponibil in diverse culori in functie de specificatii. Este bine sa nu amestecati antigel de culori diferite. Culorile disponibile pe piata sunt: albastru, galben, rosu, verde, mov si roz. Antigelul rosu, roz si mov este considerat o varianta superioara recomandata pentru masinile noi. Albastru, galben si verde fac parte din categoriile vechi si se considera ca au proprietati diminuate. In functie de ce fel de antigel aveti pe masina, veti alege si cu ce tip sa completati. Nu faceti greseala sa adaugati un alt tip de antigel cu o calitate superioara peste cel vechi pentru ca nu veti spori proprietatile, din contra. Veti crea reactii datorate compozitiilor diferite care vor duce la o scadere a protectiei.  
Chiar daca antigelul are o durata mare de viata, este bine sa verificati constant nivelul acestuia pentru a preveni eventuale daune care pot interveni la masina din cauza lipsei de antigel. Daca observati un nivel scazut, completati. In timp antigelul isi poate pierde din propritati si poate sa nu mai dea acelasi randament.
Atentie la verificare! Atunci cand verificati nivelul de antigel trebuie sa aveti motorul oprit si rece. Niciodata nu verificati cu motorul cald pentru ca exista riscul de accidente si arsuri.
Alegeti un antigel de la un producator renumit, si astfel veti avea garantia originalitatii produsului. Nu alegeti cea mai ieftina varianta pentru ca ea poate reprezenta un produs slab cu proprietati reduse sau inexistente. 

Be the first to comment on "Cat de important este antigelul?"

Leave a comment