Cat de mult a evoluat transportul de marfuri aerian in Romania?

Serviciul de transport aerian de marfuri a avut in ultima perioada o mare dezvoltare, in principal, datorita cresterii economice la nivel global. In Romania serviciul s-a dezvoltat foarte mult datorita implicarii tarii noastre in schimbul international de marfuri.

O componenta foarte importanta pentru transporturile de marfuri este transportul aerian de marfuri. Ele acopera o parte foarte buna din comertul in care aeronavele sunt angajate pentru a transporta marfuri internationale, dar si interne. Transportul aerian de marfuri de aici reprezinta o modalitate foarte rapida de transport dintre cele existente in lume.

transport aerian marfuri

La fiecare 5 ani transportul aerian de marfuri cunoaste o dublare a numarului de utilizatori. Astazi exista linii extrem de specializate care presteaza acest serviciu. Dublarea numarului de utilizatori au contribuit din plin operativitatea si rapiditatea derularii acestor servicii, dar bineinteles, acest lucru a dus si la reducerea in mod constant a tarifelor pentru aceste servicii, siguranta, comunicarea foarte buna intre companii, expeditori si destinatari si confortul atat pentru expedierea marfii si pentru primirea marfii.

Ce avantaje ofera transportul aerian de marfuri?

De asemenea, pentru a exista transport aerian de marfuri de calitate s-a adoptat o conventie internationale intre toate companiile ce asigura acest tip de seriviciu.

Transportul aerian de marfuri prezinta o serie de avantaje foarte importante ce sunt luate in calcul de toti cei care aleg acest tip de seriviciu. Acestea sunt urmatoarele:

  • Rapiditate – avand in vedere faptul ca se executa cu ajutorul aeronavelor, transportul aerian de marfuri de aici este cea mai rapida metoda pentru transportul de marfuri care exista in acest moment in lume
  • Siguranta – acest serviciu este unul dintre cele mai sigure, datorita ratei mici de accidente aeriene inregistrate
  • Confort – aici putem puncta faptul ca marfa este transportata rapid si astfel se poate apela la acest serviciu pentru marfuri cu termene de valabilitate reduse si care trebuie sa ajunga foarte repede la destinatia finala
  • Accesibilitate – avand in vedere dezvoltarea din ce in ce mai mare a infrastructurii din acest domeniu, putem afirma faptul ca orice de unde oriunde din lume poate apela la acest serviciu
  • Economie – datorita cresterii volumului de transporturi, preturile au inceput sa scada din ce in ce mai mult, lucru apreciat atat de expeditori, cat si de destinatari

Efectele de natura economia obtinute prin transportul aerian de marfuri se manifesc atat in mod direct prin activitatea propriu-zis, cat si in mod indirect prin beneficiile si economiile obtinute in ramurile economice ce pot apela la acest tip de transport.
Principalele componente ale acestui tip de seriviciu sunt aeronavele si aeroporturile. Mediul de deplasare al aeronavelor este atmosfera terestra, mediu caruia nu i se pot impune conditii sau amenajari.
Astfel, datorita lucrurilor mentionate mai sus putem spuna ca in urmatorii ani transportul aerian de marfuri va fi principala cale prin care marfurile vor ajunge la destinatie.

 

Be the first to comment on "Cat de mult a evoluat transportul de marfuri aerian in Romania?"

Leave a comment