Cazul Khashoggi: Poliţia turcă efectuează mai multe verificări pentru a găsi rămăşiţele jurnalistului saudit

Poliţia turcă verifică o pădure de la periferia oraşului Istanbul şi un oraş situat lângă Marea Marmara pentru a găsi rămăşiţele jurnalistului disident din Arabia Saudită, care a dispărut acum două săptămâni după ce a intrat în consulatul saudit, au declarat oficialii turci, potrivvit Reuters.

Anchetatorii au recuperat, de asemenea, „multe probe” în urma percheziţiilor de la consulatul saudit şi reşedinţa consulului, au declarat oficiali de rang înalt pentru Reuters şi le vor analiza pentru urmărirea ADN-ului jurnalistului Jamal Khashoggi.

Autorităţile au lărgit aria căutărilor după urmărirea traseelor ​​şi a locurilor unde s-au oprit maşinile care au părăsit consulatul saudit şi reşedinţa consulului pe 2 octombrie, ziua în care Khashoggi a fost văzut pentru ultima dată, au declarat înalţii oficiali.

Criminalii lui Khashoggi ar fi putut să arunce rămăşiţele acestuia în Pădurea Belgrad, adiacentă Istanbulului, şi într-o zonă rurală din apropierea oraşului Yalova, aflată la 90 de kilometri sud de Istanbul, au spus oficialii.

„Investigaţiile au condus la suspiciunea că rămăşiţele sale ar putea fi găsite în oraşul Yalova şi în pădurea Belgrad, poliţia a căutat în aceste zone”, a spus unul dintre oficiali. O „fermă sau vilă” ar fi putut fi folosită pentru aruncarea rămăşiţelor, a adăugat acesta.

Anchetatoeii turci au percheziţionat joi pentru a doua oară consulatul Arabiei Saudite, unde Khashoggi, rezident american şi cronicar la Washington Post, care a fost un puternic critic al lui Prince Mohammed bin Salman, a dispărut. De asemenea, aceştia au verificat reşedinţa consulului.

Multe probe au fost luate de la consulat şi de la reşedinţă, a spus oficialul, inclusiv solul şi apa. Toate probele vor fi luate pentru a analiza urmele de ADN ale jurnalistului.

Be the first to comment on "Cazul Khashoggi: Poliţia turcă efectuează mai multe verificări pentru a găsi rămăşiţele jurnalistului saudit"

Leave a comment