Cazul uciderii lui Khashoggi. Arabia Saudită a trimis o echipă în Turcia. Ministrul saudit de Externe promite o „anchetă cuprinzătoare”

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite Adel al-Jubeir a declarat marţi că regatul s-a angajat într-o „anchetă cuprinzătoare” în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în Turcia, relatează Reuters.

Arabia Saudită a trimis o echipă în Turcia şi toţi cei responsabili de moartea jurnalistului vor fi reţinuţi, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă, în Indonezia.

Khashoggi, cronicar şi critic al guvernului din Arabia Saudită, a dispărut după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul la 2 octombrie pentru a obţine documentele necesare pentru căsătorie.

Arabia Saudită a negat iniţial că ar avea cunoştinţă de soarta acestuia, după care a admis faptul că jurnalistul a fost ucis într-o luptă care a avut loc în consulat, o explicaţie care a atras scepticism din partea mai multor guverne occidentale.

Be the first to comment on "Cazul uciderii lui Khashoggi. Arabia Saudită a trimis o echipă în Turcia. Ministrul saudit de Externe promite o „anchetă cuprinzătoare”"

Leave a comment