Ce detalii trebuie sa cunoasca un pacient inainte de a face o investigatie dexa?

dexa
dexa

Investigatia imagistica dexa nu doare!

Investigatia dexa sau densitometria osoasa, cum mai este cunoscuta in termeni medicali, reprezinta o metoda utilizata pentru masurarea densitatii minerale osoase din organismul unui pacient. In cadrul Grupului Medical Romgermed, pacientii pot efectua astfel de investigatii la preturi avantajoase sau reduse cu trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.
dexa
Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, osteoporoza este cunoscuta drept una dintre cele mai raspandite si grave boli. Astfel, dexa reprezinta testarea densitatii osoase, fiind cea mai utila si folosita metoda pentru diagnosticarea acestei boli si pentru evaluarea riscului de fractura.

Diagnosticarea precoce a osteoporozei este un pas important, iar aceasta se poate obtine prin masurarea densitatii osoase. De asemenea, exista unele metode care pot preveni pierderea osoasa, iar osul se va stabili si riscul de fractura va fi redus.

Cand ti se recomanda sa mergi la o astfel de procedura?

Investigatia medicala dexa sau densitometria osoasa se recomanda in identificarea osteoporozei, boala ce afecteaza mai ales femeile dupa menopauza, dar poate afecta si barbatii in aceeasi masura.

In cazul in care nu esti familiarizat cu acest termen medical, osteoporoza este o scadere treptata a calciului ce implica modificari ale structurii osoase. Astfel, acestea pot face ca rezistenta acestora sa slabeasca, sa devina mult mai slabe si in final sa fie mai predispuse la fracturi. Dexa vine in ajutorul pacientilor si monitorizeaza tratamentul, dar poate diagnostica in acelasi si alte afectiuni caracterizate prin scaderea densitatii.

In plus, este un aliat pentru determinarea riscului de fractura. Acest risc vine odata cu varsta, greutatea, istoricul medical personal si familial, fumatul, stilul de viata si consumul excesiv de alcool. Toti acesti factori contribuie la aparitia bolii, dar si la aparitia altor afectiuni si simptome.

Unde poti efectua aceasta procedura?

Cum mentionam anterior, pierderea osoasa reprezinta un procesul natural normal ce face parte din viata noastra. Cu toate acestea, osteoporoza este o boala grava si periculoasa ce nu trebuie ignorata!

In cadrul Clinicilor Medicale Romgermed, pacientii pot efectua investigatii si examinari dexa la cele mai inalte standarde, avand parte de personal bun si eficient. Pentru informatii detaliate, viziteaza site-ul si programeaza-te chiar acum!

Be the first to comment on "Ce detalii trebuie sa cunoasca un pacient inainte de a face o investigatie dexa?"

Leave a comment