Ce echipament este folosit pentru a efectua colonoscopie?

O colonoscopie, dupa cum sugereaza si numele, este un examen medical de inalta precizie efectuat de medicul specialist Romgermed, care permite examinarea colonului (intestinul gros) si a rectului folosind un instrument subtire si flexibil numit colonoscop.

Ce echipament este folosit pentru a efectua colonoscopie?

O colonoscopie este un dispozitiv medical de inalta precizie, subtire, flexibil, cu optica la un capat si o sursa de lumina care capteaza si transmite imagini in timp real ale interiorului colonului.

Care este beneficiul unei astfel de investigatii?
colonoscopie
Analiza colonoscopiei este cea mai buna solutie pentru depistarea polipilor intestinali, a zonelor ulcerate, a tumorilor, a diverticulilor si a anumitor zone inflamate sau sangerande. Mai mult, in acest studiu, biopsiile pot fi prelevate din colon sau rect si, in plus, formatiunile tumorale existente la acest nivel pot fi indepartate.

Care este procedura pentru colonoscopie?

In timpul unei colonoscopii, un specialist Romgermed introduce un tub subtire, subtire (aproximativ 1 cm grosime) si flexibil in rect, in timp ce pacientul este sub anestezie locala si intins pe o masa de consultatie. Apoi, medicul ghideaza colonoscopul pentru a acoperi intregul colon, iar medicul poate vizualiza urmatoarele zone in secventa: zona anala, rectul, colonul sigmoid, colonul descendent, colonul ascendent transvers, valva ileocecala si, in final, ileonul.

Colonoscopia dureaza aproximativ 15 minute, este fara durere, iar pentru un nivel ridicat de confort pacientul este sedat intravenos. Datorita ultimei generatii de echipamente, sondajul este, de asemenea, usor.

Colonoscopia si endoscopia – sunt acelasi lucru?

Daca nu esti clar, colonoscopia si endoscopia nu inseamna acelasi lucru, desi intr-o oarecare masura procedurile sunt similare.

Ambele sunt folosite de medici pentru a efectua o analiza amanuntita a mucoasei tractului digestiv. Cu toate acestea, endoscopia implica introducerea unui endoscop oral pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul, in timp ce colonoscopia examineaza intestinul gros.

Si nu uitati, atunci cand optati pentru Clinica Romgermed, sa stiti sigur ca alegeti doar ce este mai bun pentru sanatatea dumneavoastra!

Be the first to comment on "Ce echipament este folosit pentru a efectua colonoscopie?"

Leave a comment