Ce este fisa auto si cum obtinem acest document?

Ce reprezinta fisa auto?

Aceasta reprezinta un document medical necesar obtinerii sau reinnoirii permisului de conducere. Fisa auto are rol de a va atesta abilitatile fizice si psihologice pentru a conduce un vehicul, eliberarea sa realizandu-se numai de catre clini medicale autorizate. Acest act are o valabilitate la nivel national de un an.
fisa auto
Pentru a obtine fisa auto va fi necesar sa va realizati o serie de analize medicale pentru a va verifica starea de sanatate generala. In acest sens, vi se vor realiza anumite investigatii ce tin de diverse ramuri medicale, in confirmitate cu legislatia in vigoare. Analizele pe care le veti realiza vor fi de medicina interna, ortopedie-traumatologie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL.

Ce documente va sunt necesare?

Pentru obtinerea acestui act veti avea nevoie sa aveti in posesia dvs. urmatoarele documente:

  • Cartea de identitate;
  • Adeverinta eliberata de medicul de familie care sa ateste ca sunteti apt pentru conducerea de vehicule;
  • Fisa de scolarizare eliberata de scoala de soferi, in cazul in care urmati una;
  • Scrisoare medicala prin care se afirma faptul ca solicitantul bolnav de boli cronice sau probleme oftalmologice este apt pentru a conduce, in ciuda acestor afectiuni.

Pe fisa auto vor fi trecute urmatoarele informatii despre dumneavoastra:

  • Datele personale, incluzand numele si prenumele, data nasterii si adresa domiciliului)
  • Date din actul de identitate – seria si numarul;
  • Rezultatele analizelor medicale efectuate.

Fisa auto va este necesara exclusiv pentru obtinerea permisului de conducere pentru prima data sau pentru reinnoirea acestuia dupa expirare. Din acest motiv, nu veti avea nevoie de acest document in alte situatii, precum pierderea sau deteriorarea permisului sau in cazul in care acesta v-a fost furat. De asemenea, nu veti avea nevoie de acest act daca v-ati schimbat datele personale trecute pe permis, precum numele sau adresa.

De unde o puteti obtine?

Clinica RomGerMed reprezinta o clinica autorizata unde va puteti efectua analizele medicale de care aveti nevoie pentru a obtine fisa auto intr-un timp cat mai scurt. Astfel, vi se va emite fisa auto in regim rapid, obtinand documentul in maxim o ora si jumatate si beneficiind de un raport calitate-pret foarte bun.

Be the first to comment on "Ce este fisa auto si cum obtinem acest document?"

Leave a comment