Ce pregăteşte FRF? MTS confirmă: „A fost depusă o cerere de naturalizare!”. Cine ar putea primi cetăţenia

Federaţia Română de Fotbal chiar vrea să naturalizeze pe cineva! Ioana Bran, şefa MTS, a confirmat că federalii au depus o cerere pentru naturalizare, dar nu a precizat exact numele fotbalistului. Cosmin Contra, selecţionerul tricolorilor, a vorbit despre posibilitatea ca Harlem Gnohere (30 de ani) să devină român în acte şi să fie convocat, dar există şi alte variante deja eligibile.

O spune chiar ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, care a dezvăluit că Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a „primit o cerere de naturalizare din partea FRF”. Nu este vorba despre Virgiliu Postolachi, jucătorul lui PSG, care e deja român. Postolachi a primit deja cetăţenia.

Şefa MTS a precizat că FRF a făcut o solicitare similară, fără însă să precizeze numele jucătorului în cauză. „Noi primim constant solicitari de la Federaţii, dacă nu am lista în faţă nu aş putea să vă răspund la modul cât se poate de concret , dar din ce îmi aduc aminte, sper să nu greşesc, a existat o solicitare direct depusă catre autoritate, nu către minister. Din partea FRF.

Nu am o listă (n.r. cu nume) în faţă şi, dacă a fost depusă direct către Autoritatea Naţională de Cetăţenie, n-aş putea să vă răspund (n.r. cine e jucătorul în cauză), a declarat Ioana Bran, conform TelekomSport.

Mario Camora şi Junior Morais, doi jucători care joacă pe un post considerat deficitar la naţionala României, fundaş stânga, îndeplinesc în acest moment condiţiile pentru a deveni cetăţeni români. Totuşi, ar putea fi vorba şi despre Harlem Gnohere, cel de care Cosmin Contra s-a arătat interesat să-l naturalizeze. Gnohere joacă în România de doar trei ani, spre deosebire de Camora şi Junior Morais care au ajuns în Liga 1 în urmă cu aproape opt ani, în 2011.

Be the first to comment on "Ce pregăteşte FRF? MTS confirmă: „A fost depusă o cerere de naturalizare!”. Cine ar putea primi cetăţenia"

Leave a comment