Ce reprezinta serviciul de transport rutier de marfuri?

Serviciul de transport rutier de marfuri este reprezentat de deplasarea dintr-un punct in altul a marfurilor cu ajutorul autovehiculelor speciale. Aceste autovehicule, cu ajutorul carora se realizeaza de fiecare data serviciul de transport rutier de marfa, au cea mai buna mobilitatea din toata gama de transpoturi, acestea nefiind conditionate deloc cum ar fi trenurile.
Transportul rutier de marfuri a conscut o dublare a cererii in comparatie cu cel feroviar. Acest aspect a contribuit din plin la dezvoltarea transportatorilor si a flotelor acestora, dar si la accelerarea proceselor de productie si livrare.
La dezvoltarea acestui serviciu contribuie din plin si cele 15 mil. de km de drumuri si dezvotarea continua a acestora.

Transportul rutier de marfuri contine 7 categorii particulare

  1. Marfuri generale
  2. Marfuri perisabile
  3. Marfuri periculoase
  4. Animale vii
  5. Agabaritice
  6. Cu autovehicule specializate
  7. Marfuri mase si/sau dimensiuni depasite

Alte avantaje pe care le ofera serviciul de transport rutier de marfa

Avand in vedere faptul ca autovehiculele pot accesa locuri in care alte mijloace de transport nu o pot face, ele reprezinta o componenta indispensabila pentru transportul general.
Cu ajutorul autovehiculelor se poate organiza transport rutier de marfuri de la furnizor si pana la destinatar, atat in tara, cat si in strainatate, si astfel se evita transbordarile ce pot aparea pe parcurs si consecintele acestora precum: manipulari costisitoare, pierderi atat calitative, cat si cantitative, rataciri de marfuri etc.
In cadrul acestui serviciu se poate alege transportator ce pune la dispozitie autovehicule in cadrul caror se poate seta temperatura necesara unor marfuri particulare.
Pe langa acest aspect, un alt avantaj este faptul ca masinile pot fi redirectionate pe parcursul drumului, in functie de anumite elemente neprevazute ce pot afecta in mod negativ intregul proces de livrare.
De multe ori, principalul avantaj este transport de cantatati mici de marfuri si/sau colete. Astfel, nu este nevoie sa se apeleze la un tip de serviciu de mari dimensiuni si care sa dureze mai mult timp. Alegand serviciul de transport rutier, marfurile pot ajunge la destinatie chiar si in 24 de ore. Acest lucru este extrem de important in special in cadrul marfurilor perisabile, unde intarzierile nu trebuie sa exista sub nicio forma!

Be the first to comment on "Ce reprezinta serviciul de transport rutier de marfuri?"

Leave a comment