Certificat energetic – ce poți face cu 200 de lei pentru casa ta?

Ce mai poți să faci cu 200 de lei pentru casa ta? Poți să îți cumperi o hotă, poți să schimbi o lustră, poți să înlocuiești o chiuvetă sau poți să achiziționezi un certificat energetic (certificat de performanță energetică).


Certificat energetic — informații utile

Ce este acest certificat? Certificatul energetic, așa cum i se spune (de fapt, certificatul de performanță energetică) este un document tehnic care atestă performanța energetică a unui clădiri (de exemplu a unei locuințe).
Acest document este necesar și obligatoriu pentru locuințe, clădirile publice și private vizitate frecvent de public (hoteluri, restaurante, clădirile de birouri etc.).
Certificatul energetic a fost impus de către Uniunea Europeană prin normele sale.
Dar pe lângă această obligativitate, un certificat energetic este și foarte util? De ce? Pentru că odată stabilită performanța energetică a clădirii sau a spațiului de locuit, această performanță energetică poate fi îmbunătățită.

Obținerea unui certificat energetic

Certificatul energetic poate fi emis în condițiile legii doar de către auditori energetici atestați.
Ce aveți de făcut pentru a obține acest document? Cel mai simplu lucru: trebuie să contactați un astfel de auditor energetic sau o firmă din domeniu, de exemplu firma Enermed Impex SRL București.

Auditorii energetici din cadrul companiei Enermed Impex SRL București întocmesc certificate energetice, dar puteți să-i contactați și dacă aveți nevoie de un audit energetic sau termografie în construcții.
Firma activează în București și județul Ilfov, precum și în județele Argeș (Pitești), Prahova (Ploiești), Brașov, Giurgiu, Cluj, Timiș (Timișoara), Tulcea și Constanța.

Este relativ simplu și fără bătăi de cap. Următoarea etapă o fac profesioniștii, auditorii energetici, care după ce studiază actele și văd imobilul, pot elibera certificatul de performanță energetică (certificat energetic). Vizita auditorului nu durează decât 15 minute, cât o pauză. Deci totul se face rapid, eficient si comod, în mai puțin de 24 ore.
Trebuie să știți faptul că un act de vânzare-cumpărare sau de închiriere neînsoțit de un certificat energetic devine este supus nulității relative și poate fi atacat în instanță.

Lăsând totul în seama specialiștilor poți avea toate actele în regulă și la timp, așa cum este normal.
Tot ce aveți de făcut este să contactați specialiștii firmei, programul Enermed Impex SRL este zilnic între orele 8 și 21.

Puteți să faceți asta ușor si fără efort, telefonic sau online, efortul pe care il veți depune va fi mereu unul minim, treaba auditorilor energetici va fi cea mai dificilă parte.
Prețurile practicate de Enermed Impex SRL București pentru întocmirea unor certificate energetice la apartamente sunt foarte bune:
—130 de lei pentru apartament cu o camera (garsonieră);
—150 de lei pentru apartament cu 2 camere;
—160 de lei pentru apartament cu 3 camere;
—170 de lei pentru apartament cu 4 camere;
—180 de lei pentru apartament cu 5 camere.

În cazul caselor, vilelor și a altor construcții, prețul variază în funcție de mărimea și complexitatea construcției.
Tinând cont de faptul că valabilitatea unui astfel de document este 10 ani dacă nu se fac lucrări care să-i modifice performanța energetică, prețul unui astfel de certificat energetic este accesibil tuturor.

Certificate energetice se întocmesc nu doar pentru locuințe, ci și pentru:
—clădirile de birouri;
—scolile;
—restaurantele;
—spitalele;
—hotelurile;
—sălile de sport;
—clădirile destinate activităților comerciale etc.

Cu cât o clădire pierde cantități mai mici de energie, cu atât mai mult iși va crește confortul înăuntrul ei.

Be the first to comment on "Certificat energetic – ce poți face cu 200 de lei pentru casa ta?"

Leave a comment