Chiar fiecare femeie trebuie sa isi faca un test Papanicolau?

test papanicolau
test papanicolau

Detectarea timpurie a cancerului de col uterin cu ajutorul unui test Papanicolau va poate oferi o sansa mai crescuta pentru un tratament eficient. Acest test poate detecta, de asemenea, modificari ale celulelor cervicale. Modificarea celulelor cervicale poate sugera ca cancerul se poate dezvolta in viitor. Detectarea din timp a acestor celule anormale cu ajutorul unui test Papanicolau este primul pas in oprirea posibilei dezvoltari a cancerului de col uterin.

Ai nevoie de un test Papanicolau daca te afli intr-o relatie monogama?

S-a demonstrat de-a lungul timpului ca un test Papanicolau poate sa previna testul de col uterin. Cativa sunt de parere ca daca o femeie nu are probleme cu virusul HPV si se afla intr-o relatie monogama nu are nevoie de acest test. Totusi parerile sunt impartite. O parte din oamenii inca sustin ca si acestea ar trebui sa isi faca un test Papanicolau si apoi sa continue cu refacerea regulata a acestuia.

Efectuarea unui test Papanicolau este extrem de importanta pentru orice femeie

Unul din motive fiind acela ca virusul HPV poate sa fie inactiv o perioada lunga fara a prezenta vreun risc pentru sanatate sau sa nu fie contagios pentru un partener. Dar poate deveni din nou activ daca sistemul imunitar este compromis de un alt virus sau de o problema de sanatate. Si mai exista o problema. Doar pentru ca femeia se afla intr-o relatie monogama, nu inseamna ca si barbatul este. Si marele risc este ca acesta de cele mai multe ori partenerul care insala nu va admite asta, nici macar doctorului.

test papanicolau

Estimarile arata ca infidelitatea se gaseste la 25% pana la 75% dintre cupluri. Iar fiecare nou partener ii va creste riscul femeii de a contracta HPV.
Astfel ca medicii recomanda femeilor sa isi faca un test Papanicolau aici incepand cu varsta de 21 de ani si apoi la fiecare trei ani. Cele cu varsta de peste 30 de ani pot discuta cu doctorul despre posibilitatea de a repeta testul la fiecare 5 ani. Iar odata ajunse la varsta de 65 de ani sa intrerupa de tot refacerea acestui test.

Ai nevoie de un test Papanicolau daca nu ai intretinut relatii sexuale?

De cele mai multe ori un test Papanicolau este inutil pentru femeile virgine. In majoritatea cazurilor, cancerul de col uterin este cauzat de o boala cu transmitere sexuala, si anume de HPV. Aproximativ 99% din cazurile de cancer uterin sunt cauzate de HPV. In cazuri rare, HPV poate fi, de asemnea, transmis in timpul nasterii de la mama la copil. Dar femeile trebuie sa tina minte ca acest virus nu se transmite doar prin penetrare, ci si prin alte lucruri de natura sexuala. De aceea, medicii recomanda efectuarea unui test Papanicolau fiecarei femei.

Be the first to comment on "Chiar fiecare femeie trebuie sa isi faca un test Papanicolau?"

Leave a comment