Cifra de afaceri și profitul în creștere, mai mulți angajați.Lapp Group arată o creștere sănătoasă

Toate acțiunile indică o creștere continuă pentru Lapp Group. În anul financiar anterior 2015/2016 (1 Octombrie – 30 Septembrie), liderul pentru tehnologie de conectare și cablare, din Stuttgart, s-a dezvoltat sănătos. Cifra de afaceri globală a atins 901.5 milioane de euro.

‘ Am dezvoltat companiile Lapp de peste tot din lume. Suntem foarte mândri de acest aspect, care arată cât de apreciate sunt produsele și serviciile noastre în piață’, a spus Andreas Lapp.

Câștigurile dinainte de plata taxelor au crescut cu 3.9%, adică 42.9 milioane de euro. Numărul pozițiilor full time a crescut cu 140 de poziții, adică 3440, în timp ce un număr total de 3,530 de oameni lucrează la Lapp.

Despre creșteri și situația financiară actuală
În anul financiar anterior, rata capitalului propriu rezultat în procente este de 55,4, ceea ce indică o stabilitate. Membrul în consiliul de conducere din partea departamentului financiar Andreas Hermann a spus: ‘Lapp Group este într-o formă excelentă și continuă să crească sănătos. Mulțumită strategiei 2020, cursul este setat pentru o creștere susținută și stabilă și în anii care vin’.

Creșterea afacerii

În ciuda dificultăților întâlnite în anumite sectoare, Lapp Group a fost capabil să gestioneze problemele apărute. Dacă rata cuprului nu s-ar fi aflat în scădere pe tot parcursul anului, atunci Lapp Group ar fi înregistrat o creștere a cifrei de afacere de aproape 8%. Influențele negative se datorează în principal fluctuațiilor înregistrate de prețul cuprului care a scăzut de la 527 EUR /100 kg la 438 EUR /100 kg. Deoarece prețul unui cablu este calculat folosind rata cuprului din ziua cu pricina, cifra de afaceri scade automat dacă prețul cuprului se micșorează.

Una dintre soluțiile folosite pentru succesul înregistrat sunt soluțiile de conectare ce se găsesc sub numele ÖLFLEXŽ CONNECT. Cerințele organizaționale au fost adaptate pentru industria alimentară și sectorul energiei regenerabile. În același timp, Lapp se perfecționează pentru încă un sector nou de business adăugat portofoliului: cabluri pentru industria feroviară. Lapp Group a creat un portofoliu dedicat acestui sector sub numele ÖLFLEXŽ TRAIN.

Creșterea afacerii în funcție de regiune

Europa este cea mai importantă piață pentru Lapp Group alcătuind 69% din cifra totală de afaceri. Aici, cifra de afaceri a crescut cu 5%, cu un total de 620.6 milioane de euro.

Totuși, cea mai importantă piață singulară este Germania, ocupând 30% din cifra totală de afaceri, cu 268.2 milioane de euro. În Europa, cifra de afaceri a unor companii precum Benelux, Spania, Polonia sau Italia, a crescut preponderat pozitiv. America (SUA, Canada, America Centrală și de Sud) a reușit o creștere de 1%, adică 109 milioane de euro. În Asia (Africa, Australia și Noua Zeelandă), cifra de afaceri a scăzut cu 9%, adică 171.9 milioane de euro, scăderi legate de proiecte.

Politica de success a departamentului de resurse umane

U.I. Lapp GmbH a câștigat locul I în competiția ‘Familia-un factor de success’, la categoria Companii de mărime medie, în luna Iunie, 2016. Premiul a fost dăruit de către Ministerul Federal German pentru Familiile de Afaceri, Cetățeni seniori, Femei și Tineret. Peste 400 de companii din Germania au aplicat pentru premiu, furnizând informații despre măsurile și conceptele pe care le folosesc pentru a echilibra munca și viața de familie.

O altă inițiativă este programul de training prin care, în momentul actual, Lapp pregătește 61 de tineri din Germania pentru 11 profesii. Printre altele, Lapp oferă poziții entry-level în cooperare cu Camera de Industrie și Comerț pentru pregătirea tinerilor interesați de a deveni operator mașini și echipamente, specialist depozit sau specialist IT. De asemenea, 12 refugiați din Eritrea, Cameroon, Syria, Afghanistan, Kosovo, Somalia și Iran, se bucură de această oportunitate.

‘În centrul poveștii de succes a Lapp Group se află oamenii’, a spus Dr. Hilmar Döring, membru în consiliul de conducere, departamentul de Resurse Umane.

Programul de dezvoltare al grupului a fost conceput pentru a asigura perfecționarea continuă a grupurilor vizate. Scopul este creșterea numărului de manageri din interiorul companiei.

Perspective pozitive pentru anul financiar curent

Lapp Group se așteaptă creșterea ușoară a cifrei de afaceri pentru anul financiar curent 2016/2017. Mai mult, se preconizează creșterea cifrei de afaceri în toată Europa. Compania crede că achiziționarea societății italiene CEAM Cavi Speciali, unul dintre liderii producători ai cablurilor de date pentru aplicații industriale, va produce un impuls major. Cu această achiziție, Lapp își dorește consolidarea poziției ca lider de piață în industria sistemelor de date și transfer. Andreas Lapp: ‘Muncim în continuu pentru a asigura o creștere durabilă atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri, în ciuda tensiunilor de natură politică și sociale existente în societate’.

Andreas Lapp, Pre?edintele Lapp Holding AG.
Imaginea în format printabil este disponibilă aici

Andreas Hermann, Membru al boardului din partea departamentului de Finanțe Lapp Holding AG.
Imaginea în format printabil este disponibilă aici

Dr Hilmar Döring Membru al Boardului din partea departamentului de Resurse Umane Lapp Holding AG.
Imaginea în format printabil este disponibilă aici
Noul ÖLFLEXŽ CONNECT SERVO iese în evidență prin nivelul constant de calitate, disponibilitatea globală și screeningul electromagnetic extrem de efficient.
Imaginea în format printabil este disponibilă aici
Despre Lapp Group:
Cu sediul central în Stuttgart, Germania, Lapp Group este furnizor lider de soluții integrate și produse recunoscute în domeniul cablurilor și tehnologiei de conectare. Portofoliul Grupului include cabluri standard și foarte flexibile, conectori industriali, soluții personalizate, tehnologie de automatizare și soluții de cablare a roboților industriali pentru fabricile viitorului, precum și accesorii tehnice. Piața principală a Grupului o reprezintă mașinăriile industriale și sectorul energetic.
În prezent, compania numără 3300 de angajați la nivel mondial, 17 unități de producție, 39 de filiale și 100 parteneri distribuitori.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați site-ul Lapp Kabel Romania: www.lappkabel.ro
Lapp Kabel Romania A1 Business Park Aleea Camilla 11, Unitatea G2, Dragomiresti-Deal, Ilfovwww.lappkabel.ro
Persoana de contact:Victoria GhigeanuTel: 07374778618Mobil: 0746176765E-mail: victoria.ghigeanu@lappkabel.ro

Be the first to comment on "Cifra de afaceri și profitul în creștere, mai mulți angajați.Lapp Group arată o creștere sănătoasă"

Leave a comment