Comunicat Asociația Suport Mastocitoză România

Asociația Suport Mastocitoză România își exprimă susținerea față de necesitatea vaccinării copiilor, însă, în cazul mastocitozei, atragem atenția că ne aflăm într-una din situațiile prevazute la art 7, alin (3) din prezentul proiect de lege și anume: vaccinarea este contraindicată.

În carnetul internațional de mastocitoză, ca și în ghidurile internaționale, vaccinurile sunt factori declanșatori fie ai șocului anafilactic fie al degranulărilor mastocitare cu evidențiere cutanată, bronhospasm etc cu înrăutățirea pe termen lung și foarte lung al bolii. Din cei cca 40 de copii cu mastocitoză din România, 29 dintre ei au raportat declanșarea bolii în urma vaccinărilor din primele luni de viață.Desigur, mutația fiind prezentă, boala s-ar fi declanșat oricum, însă nu neapărat în copilărie. Precizăm că vaccinurile NU produc mastocitoză, ci boala este declanșată de o mutație genetică de pe cromozomul 4, care se activează și în urma vaccinării. Există situații în care pacientul a fost vaccinat și boala s-a declanșat abia la maturitate, de ex.

Desigur, vaccinarea nu este contraindicată în toate formele de mastocitoză, copiii cu mastocitom solitar sau mastocitoame pot primi toate vaccinurile din schema obligatorie.

Pentru celalalte forme însă, Asociația Suport Mastocitoză România le asigură parinților suportul juridic necesar în vederea elaborării dosarului pentru scutirea de la vaccinare și le pune la dispoziție documentele internaționale justificative , pentru care asociația noastră are drept de copyright.
Scutire de la vaccinarea obligatorie
Facebook Asociatia Suport Mastocitoza Romania <https://www.facebook.com/Asociatia-Suport-Mastocitoza-Romania-273614646311536/?fref=ts>

Rugăm să fim contactați pe pagina de FB, pe site www.mastocitoza.com și în grupul de pacienți: Mastocitoză cromoglicat.

Be the first to comment on "Comunicat Asociația Suport Mastocitoză România"