Contribuiți la definirea politicilor educaționale în domeniul învățământului profesional dual în cadrul evenimentului CCIR de pe 22 martie 2017 din București!

Camera de Comerț și Industrie a României organizează dezbaterea Învățământul profesional dual — soluție pentru forța de muncă necesară economiei reale în data de 22 martie 2017 la Sala Mihai Eminescu, Centrul Expozițional Romexpo.

Decidenți politici din Guvernul și Parlamentul României vor participa la această dezbatere, alături de reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat în România, mediului asociativ, instituțiilor financiare, patronatelor și asociațiilor neguvernamentale, companiilor, consultanților și mass-media.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, va prezenta poziția Camerelor de Comerț și Industrie din România privind organizarea și promovarea învățământului profesional dual ca alternativă pentru criza forței de muncă calificate din România, pentru stimularea creșterii economice pe termen mediu și lung.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, dl. Alexandru Petrescu, va discuta despre necesitatea resurselor umane de a fi aliniate cu cererea de muncă din partea mediului privat, luând în considerare profil economic al țării.

CCIR propune abordarea unor subiecte relevante pe această temă, precum:
—implicarea mediului asociativ și de afaceri în definirea unei legi a educației armonizată realităților și nevoilor pieței muncii
—aprofundarea parteneriatului public-privat, pentru asigurarea cadrului necesar dezvoltării resursei umane
—bune practici ale Camerelor de Comerț și Industrie privind implementarea programelor de formare profesională, prin — cooperarea cu autoritățile publice pentru revitalizarea școlilor profesionale
—propunerile mediului de afaceri vizând profilele ocupaționale, conținutul și programul formării, adaptate nevoilor angajatorilor.

Biroul Comunicare Publică
tel. 03744743730213190085,
fax: 0213190156,
e-mail: bcp@ccir.ro

Be the first to comment on "Contribuiți la definirea politicilor educaționale în domeniul învățământului profesional dual în cadrul evenimentului CCIR de pe 22 martie 2017 din București!"

Leave a comment