Costinesti, statiunea tineretului si a distractiei

Daca esti in cautarea unui loc din Romania in care sa gasesti doar voie buna, oameni tineri si posibilitati nenumarate in ceea ce priveste distractia, atunci Costinestiul este acest loc.

Poate ca in Costinesti nu vei gasi unitati de cazare de lux sau ape cristaline, precum cele de pe insulele grecesti, insa vei gasi cu siguranta mult farmec. Fiecare obiectiv turistic, fiecare club, fiecare terasa si fiecare firicel de nisip poate sa spuna cel putin un cuvant in istoria tineretului romanesc, ceea ce atrage ca un magnet tineri din toate colturile tarii.

Istoricul statiunii

Desi statiunea nu este populata de foarte multa vreme, locul pe care se afla este incarcat de istorie. Se pare ca aici au locuit oameni inca din cele mai vechi timpuri, existand atestari ale vietii din epoca fierului.
Sfarsitul secolului XIX a reprezentat inceputul epocii moderne a Costinestiului, atunci cand aici au sosit mai multi colonisti germani care si-au construit 48 de gospodarii pe malul marii. Colonistii au plecat, insa Costinestiul a continuat sa traiasca prin locuitori romani.
Mica localitate a capatat titlul de destinatie de vacanta abia in 1949, atunci cand aici s-a amenajat o tabara pentru elevi.
Astazi, statiunea este strajuita de Obelisc si de Epava, cele doua simboluri care i-au conturat istoria moderna si este imbogatita an de an cu noi unitati de cazare, noi cluburi si noi oportunitati de distractie pentru cei care iubesc distractia.

Bogatie naturala si antropica

Costinestiul se poate lauda cu o plaja cu nisip lunga de 1 km si cu latimi variate. De-a lungul intregii plaje, sunt amenajate terase si zone de distractie iar zona cu nisip este foarte aglomerata pe timpul verii.
Din punct de vedere al peisajelor, nu vei descoperi zone impresionante, insa te vei putea bucura de portiuni de plaja salbatice si foarte atractive.
Daca vrei sa vizitezi cat mai multe obiective turistice, statiunea are ce sa iti ofere:
O multime de opere artistice. De-a lungul intregii statiuni exista lucrari de arta ale unor artisti plastici cunoscuti, care pot fi admirate in toata splendoarea lor.
Epava. Un eveniment nefast pentru membrii echipajului navei Evanghelia s-a transformat intr-un adevarat simbol al Costinestiului. In anii ’60, ” Evanghelia ” a esuat din cauza conditiilor nefaste ale vremii, ramanand blocata intre doua stanci. Epava navei a ramas parte a statiunii Costinesti iar cei ce se simt temerari pot sa o viziteze, fie inot, fie cu ambarcatiuni usoare.
Obeliscul. Principalul monument al statiunii este Obeliscul, o sculptura ce reprezinta catargul unei nave cu panze. Acesta a fost construit in anul 1970 si a devenit rapid punctul de intalnire al tinerilor si locul perfect pentru organizarea diverselor concerte din timpul verii. In anul 2005, Obeliscul a trecut printr-o perioada nefasta, fiind distrus de inundatii. Tot raul spre bine, insa, in conditiile in care a fost inaltat din nou si de data aceasta este mai solid si mai impunator.
Schitul Sfanta Elena. Pentru cei mai spirituali, in Costinesti exista si o biserica Ortodoxa ridicata in 1930, inchisa ulterior si reinfiintata in anul 1990. Cu siguranta, printre zilele de distractie sunt bine venite si niste clipe de relaxare.

Cazare si masa in Costinesti

Costinestiul este o statiune pentru tineri, asadar, cel putin teoretic, este o statiune destul de ieftina. Daca esti in cautarea unor solutii de lux, nu vei gasi hoteluri de 5 stele, ci doar variante de 4 stele, insa si acestea destul de putine.
Totusi, numarul unitatilor de cazare este foarte mare, atat in ceea ce priveste hotelurile cat si in ceea ce priveste pensiunile. Ceea ce este cert, este faptul ca aceasta statiune reuseste sa se muleze pe potenta financiara a fiecarui tanar si sa ii ofere un loc confortabil pentru somn.
In ceea ce priveste masa, exista sute de terase si restaurante unde iti poti astampara foamea cu preparate delicioase romanesti si straine. Preparatele pescaresti ocupa un loc special in ofertele restaurantelor din aceasta zona a litoralului.

Distractie

Nu in ultimul rand, merita amintita distractia. Statiunea Costinesti este cunoscuta pentru ” Mega Discotecile ” Ring si Tineretului si este intr-o continua expansiune atunci cand vine vorba despre viata de noapte.
Diversitatea este extrem de mare, gasindu-se cluburi pentru toate gusturile si pentru iubitorii fiecarui gen muzical.
Distractia nu este reprezentata doar de muzica si dans, ci si de sporturi acvatice sau chiar sporturi aeronautice. ZI de zi vei putea descoperi parapante plutind pe cerul statiunii si o multime de oameni incercandu-si norocul pe mare, in practicarea sporturilor acvatice.
Costinestiul este, asadar, o statiune pe care merita sa o vizitezi cel putin o data in viata. Daca esti o persoana care iubeste distractia si voia buna, cu siguranta viata plina de culoare de aici te va atrage ca un magnet si iti va oferi motive multiple sa revii iar si iar.

Be the first to comment on "Costinesti, statiunea tineretului si a distractiei"

Leave a comment