Cum se creaza platbanda si unde poate fi aceasta intrebuintata?

platbanda
platbanda

Otelul sta la baza creari de platbanda si ii ofera o serie de proprietatii care o fac atat de apreciata de specialistii in domeniul constructiilor. Pentru a fi confectionata, platbanda este supusa fie procesului de laminare la cald, fie procesului de laminare la rece. Acest aspect este unul foarte important deoarece in functie de tipul de laminare ales si intrebuintarile acestui material se vor schimba. Una dintre caracteristicile de baza pe care le are platbanda fiind chiar versatilitatea.

Cum influenteaza procesul de laminare platbanda?

Pentru a obtine platbanda trebuie ca aceasta sa fie supusa in timpul procesului de fabricatie laminarii, fie la cald, fie la rece. Rezultatul final va diferi in functie de tipul de laminare ales, dar acest lucru tine de preferintele producatorului si de necesitatile consumatorului. Cele doua tipuri de laminare se diferentiaza prin intermediul grosimii, temperaturii implicate in procesul de fabricatie si proprietatiile finale ale materialului. In continuare se va face o scurta prezentare a fiecarui tip de laminare in parte:

  1. Laminarea la cald – temperatura care este folosita in procesul de laminare a acestui material joaca unul din cele mai importante roluri. In cazul laminarii la cald, temperatura utilizata este cea de peste temperatura de recristalizare a otelului. Materialul finit nu va fi dur, dar suprafata exterioara este aspra, iar colturile sunt rotunjite. Exista anumite recomandari de utilizare a acestui tip de platbanda, mai exatc in industria auto, constructia de conducte, incalzitoare de apa, etc.
  2. Laminarea la rece – acest proces este folosit pentru a face ca duritatea acestui material sa creasca. Dar, pe de alta parte, trebuie punctat faptul ca si grosimea materialului va fi afectata, aceasta scazand. La exterior, platbanda va avea colturi drepte. Ca recomandari de utilizare a materialului, se recomanda folosirea acestui pentru o finisare mai buna de suprafata si o toleranta crescuta. Daca cumparatorul doreste, poate vopsi ulterior materialul.

Ce recomanda platbanda?

Aspectul care recomanda cel mai mult platbanda este faptul ca raportul calitate-pret este unul foarte bun. Dar mai exista cateva aspecte ce trebuie luate in considerare:

  • Nu conteaza ce conditii externe exista, duritatea materialului nu va fi modificata.
  • Se poate taia si gaurii.
  • Pentru proiectele ce necesita precizie, se recomanda versiunea laminata la rece.

Daca proiectul tau necesita platbanda, ai acum posibilitatea de a o comanda de la Mesteru Manole

Acesta iti pune mereu cele mai calitative materiale de constructie pentru ca proiectul tau sa fie intr-un final un adevarat succes. Asa ca nu mai sta pe gand si achizitioneaza toate materialele de constructie de care ai nevoie de la Mesteru Manole si du-ti proiectul la bun sfarsit! Alege calitatea, alege Mesteru Manole!

platbanda

Be the first to comment on "Cum se creaza platbanda si unde poate fi aceasta intrebuintata?"

Leave a comment