Cum se monteaza corect polistirenul expandat?

Salut prieteni, vom vorbi astazi despre tehnica montarii polistirenului expandat pe o fatada, o tehnica destul de simpla atunci cand respectam pasii si regurile acesteia.

Cum se monteaza corect polistirenul pe fatada

fig.01

Cum se monteaza corect polistirenul expandat pe fatada

In majoritatea cazurilor, lucrarea se incepe cu montarea profilelor anti-picurator pe soclu care se face cu ajutorul nivelei cu bula si vor fi prinse in perete cu dibluri si holsuruburi (fig.01). Am spus majoritatea cazurilor, deoarece in lucrarea pe care v-o prezint astazi este deja montata marmura pe soclu, nemaifiind necesar profilul. Pentru a lipi polistirenul expandat de perete se foloseste un adeziv special, se gasesc o gama variata de astfel de produse pe piata, iar eu nu vreau sa fac reclama pentru o firma anume; dar nu inainte de a curata foarte bine peretii de praf si impuritati, operatiune ce se poate face cu ajutorul unei bidinele inmuiata in fixativ. Lipirea acestuia se poate face in doua feluri asa cum se poate vedea din fig.02 si fig.03:

Cum se monteaza corect polistirenul pe fatada

fig.02;

daca peretii sunt drepti si nu au denivelari, se poate folosi o gletiera dintata ( cea folosita pentru faianta si gresie ), se intinde materialul atat pe perete cat si pe placa dupa care se lipeste placa.

Cum se monteaza corect polistirenul pe fatada

fig.03;

pentru peretii ce prezinta denivelari vom prinde polistirenul expandat in mamaligi. Se intinde adezivul de jur imprejurul placii pe laterale, iar in mijlocul acesteia se arunca in cel putin sase puncte material cu ajutorul mistriei.

fig.04; asezarea si dibluirea placilor de polistiren expandat

Dupa ce se monteaza polistirenul expandat cu ajutorul adezivului, in urmatoare zi, se trece la aplicarea diblurilor Ø10. Se vor face golurile cu ajutorul unui rotopercutor, iar diblurile vor fi batute si fixate cu ciocanul. Se vor folosi circa 7 dibluri pe un metru patrat (fig.04). Odata finalizata aceasta faza, se trece la verificarea rosturilor dintre placi: daca acestea vor fi mai largi de 0,5 cm se vor umple cu spuma poliuretanica, astfel se va evita pierderea de caldura. Asta a fost de zis despre montarea polistirenului expandat, citeste si despre montarea plasei si tencuielile decorative vom vorbi in articolele viitoare.

sursa:euroconstruct.ro

Be the first to comment on "Cum se monteaza corect polistirenul expandat?"

Leave a comment