Cum se monteaza un gard de plasa?

Gardul de plasa  este cel mai ieftin pentru imprejmuirea curtii. Practic trebuie montati stalpii de sustinere la un anumit interval si prinsa de ei plasa de gard. Stalpii pot fi infipti direct in pamant sau intr-o fundatie, varianta cea mai buna daca aveti animale pe care doriti sa le tineti in interior sau sa va protejati curtea de astfel de intrusi. Iata cum se face un gard de plasa cu fundatie.

Stalpii pe care sunt sudate plasele de gard sunt incastrati in temelia de beton armat. Pentru realizarea acesteia aveti de sapat un sant pe conturul curtii, pe care este bine sa il trasati cu tarusi si sfoara.

Sapaturi

Sapaturile vor avea dimensiunile de 30 cm latime si 40-50 cm adancime. Se pune fier beton la baza santului.
Locul unde vine montata poarta, trebuie de asemenea sapat si pus fier beton, astfel rezistenta stalpilor de sustinere a portilor va fi mult mai mare.
Se monteaza apoi cofrajul.

Stalpii

Inainte de a fi montati stalpii, acestia trebuie pregatiti, adica se vor taia la inaltimea dorita (in functie de inaltimea plasei) si la baza lor se vor suda cate doua bare de fier de circa 30 cm lungime in forma de X.
Se monteaza primul stalp, se fixeaza la mijlocul cofrajului dupa care, cu ajutorul unei scanduri ce tine loc de distantier (este mult mai sigur decat ruleta sau metrul de lemn), se face fixarea urmatorilor stalpi. Distantierul are lungimea bucatilor de plasa sudata. Pentru estetica, montarea stalpilor se incepe de la poarta inspre laterale.

Montarea plasei

Plasa de gard se va prinde de stalpi prin patru puncte de sudura, bucatile de plasa intalnindu-se la jumatatea fiecarui stalp.
Daca folositi plasa de gard simpla, aceasta se prinde cu ajutorul unor cornieri.
Din urma se poate da deja o mana de grund antirugina pe stalpi si punctele de sudura, urmand ca dupa uscare sa se aplice inca doua maini de vopsea.
Sursa: euconstructor.ro, adevarul.ro

Be the first to comment on "Cum se monteaza un gard de plasa?"

Leave a comment